Beko: Na raspolaganju sam Vučiću, hoću u Železnice!

- Na raspolaganju sam premijeru povodom angažmana u Železnicama i to će biti njegova odluka i nadležnog ministarstva - rekao je Beko na konferenciji za štampu i dodao da je prihvatio ponudu jer "nije mogao da ostane nemi posmatrač urušavanja srpske ekonomije"

  • 9

Biznismen Milan Beko kaže da je prihvatio ponudu Aleksandra Vučića da preuzme posao u "Železnicama Srbije", kada je to premijer ponudio u Klubu "Privrednik" i dodao da se od tada nije predomislio.

- Na raspolaganju sam premijeru povodom angažmana u Železnicama i to će biti njegova odluka i nadležnog ministarstva - rekao je Beko na konferenciji za štampu.

 Odluku je, kaže, doneo jer nije mogao da ostane nemi posmatrač totalnog urušavanja srpske ekonomije.

- Srpska ekonomija je mrtva, samo što još nije sahranjena - naveo je Beko precizirajući da mu je Vučić konkretno pitanje o rukovođenju Železnicom postavio na sastanku sa ostalim privrednicima.

Tu ponudu je, kaže, prihvatio i od tada se sa premijerom čuo samo jedanput.

- Rekao sam da neću da statiram i prihvatio sam da radim pod njegovim uslovima - naveo je Beko istakavši da nije u prijateljskim odnosima "ni sa premijerom Vučićem, ni sa predsednikom Tomislavom Nikolićem".

Jer, dodao je, "da smo prijatelji sigurno je da bi mi bila ponuđena neka manje odgovorna pozicija, u nekom upravnom ili nadzornom odboru, na primer, a kao primer je naveo NIS."

Beko je podsetio da su osim njega još neke njegove kolege privrednici iskazali zainteresovanost da se uključe u rad preduzeća koja imaju teškoće, ali samo kroz članstvo u nadzornim odborima.

- Na to im je premijer odgovorio da mu treba neko ko će sve vreme biti posvećen rukovođenjem tim kompanija, odnosno neko ko je spreman da radi kao u rudniku - ispričao je Beko.

Beko veruje da mu se premijer sa konkretnom ponudom obratio s obzirom na to da je imao iskustvo u vladi i privredi, te da je, kako kaže, spreman da reši problem koji imaju Železnice Srbije.

- Rekao sam ''da'' zato što ne mogu da budem nemi posmatrač propasti srpske privrede - kazao je Beko.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    8. avgust 2014 | 14:47

    "Ovaj mi baš nekako uliva poverenje fin neki "

  • ii

    8. avgust 2014 | 14:37

    Ada ti mozes kako hoces, al dokle ne znam

  • srbin100%

    8. avgust 2014 | 14:39

    I ja sam na raspolaganju kada se dele pare...mogu da vam posaljem svoj racun g.Beko.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA