Vašington krije istinu o malezijskom avionu?

- Šteta što ne možemo da računamo na našu vladu da može da nam jednostavno kaže istinu i pokaže nam dokaze - rekao je Ron Pol, bivši kongresmen i dodao da je uveren da vlada SAD zna mnogo više nego što govori

  • 21

Bivši američki kongresmen Ron Pol kaže da SAD znaju više nego što govore o malezijskom avionu koji se prošlog meseca srušio u istočnoj Ukrajini.

U nastojanju da unese malo ravnoteže i zdravog razuma u tekuću debatu o tome šta se dogodilo sa avionom, Ron Pol je rekao da je uveren da američka vlada krije informacije o katastrofi, javlja Raša tudej.

- Američka vlada je čudnovato utihnula kada je reč o optužbama da su Rusija ili njeni saveznici oborili malezijski avion "buk" raketama - naveo je Ron Pol na svom sajtu.

Još jedan događaj koji nije objašnjen je to što je ruska vojska na dan katastrofe detektovala kako se jedan ukrajinski avion lovac Su-25 približava malezijskom avionu, navodi Raša tudej.

Kijev do sada nije dao prihvatljivo objašnjenje zašto se taj lovac nalazio tako blizu putničkom avionu, samo nekoliko trenutaka pre nego što je oboren.

- Voleli bismo da dobijemo objašnjenje zašto je vojni lovac leteo duž civilnog koridora, gotovo istovremeno i na istom nivou kao i putnički avion - rekao je neposredno nakon pada aviona ruski general-pukovnih Andrej Kartopolov.

Pol je kritikovao SAD zbog njihovog neuspeha da, uprkos čitavom arsenalu tehnologije koj imaju, pruže makar zrno dokaza kako bi rešili misteriju melazijskog aviona.

Teško je poverovati da SAD nisu pružile precizne podatke o tome ko je i kada šta radio, iako raspolažu svim mogućim špijunskim satelitima za praćenje svega što se dešava u Ukrajini, kaže nekadašnji predsednički kandidat.

- Šteta što ne možemo da računamo na našu vladu da može da nam jednostavno kaže istinu i pokaže nam dokaze - navodi Pol i dodaje da je uveren da vlada SAD zna mnogo više nego što govori.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQispod20

    10. avgust 2014 | 23:48

    Evropi ce doci Amerika glave.Oni tupsoni iz Brisela kao pogresno dresirane dzukele,da im covek cist dokaz dostavi oni ce ponovo verovati u zavere.

  • Joka Ona

    10. avgust 2014 | 22:01

    Moraju znati kad su ga po njihovim uputstvima i skinuli.Mislili su da ce svijet i dalje gutati njihove lazi i da ce se Putin prestrasiti hahah hahaha jos pece samar oko Krima....

  • Laki

    10. avgust 2014 | 23:54

    Mislili da je Putin u avionu, pa se presli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA