Granatiran zatvor u Donjecku, pobeglo više od 100 robijaša!

Eksplozije su potresle kazneno-popravni zavod u zapadnom delu grada, a jedan zatvorenik je poginuo, dok je 15 lakše povređeno

  • 0

Jedan zatvorenik je poginuo i 15 je povređeno, dok je više od 100 pobeglo u granatiranju zatvora u Donjecku, na istoku Ukrajine gde se vode borbe ukrajinske vojske i proruskih snaga, saopštile su danas lokalne vlasti.

Eksplozije su sinoć potresle kazneno-popravni zavod u zapadnom delu grada, u napadu na stambenu zonu, administrativno sedište i trafo stanicu, navela je gradska uprava u saopštenju i dodala da je jedno lice poginulo i 15 lakše povređeno, prenela je agencija AFP.

- Nered je počeo u objektu i 106 ljudi je pobegao iz njihovog mesta pritvora - saopštila je Uprava, a AFP je jutros navela da je određeni broj njih vraćen u zatvor, a preciznije brojke će biti saopštene tokom večeri.

Dopisnik francuske agencije potvrdio je da je bilo noćas sporadičnog granatiranja u uporištu proruskih snaga pošto je granatiranje uobičajeno u poslednjih nekoliko dana, od kada je ukrajinska vojska opkolila Donjeck i obećala da će osloboditi grad.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA