Švercovao papagaje u kutijama od keksa! (FOTO)

Carinici na mađarskog granici sprečili su pokušaj krijumčarenja devet papagaja i dve kutije živih crva. Pretresom automobil, otkrili su da su papagaji bili spakovani u tri kutije od keksa i zajedno s crvima sakriveni među ličnim stvarima

  • 7

Carinici su u saradnji s graničnom policijom na ulazu graničnog prelaza Kelebija sprečili pokušaj krijumčarenja devet papagaja i gotovo dva kilograma živih crva za pecanje.

Ptice i crvi pronađeni su u vozilu marke “VW Touareg” kojim su putovala dva srpska državljanina iz Mađarske u Srbiju. Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, vozač je rekao da ima devet papagaja tigrica koje se nalaze u kavezu, dve vreće hrane za ptice i kutiju crva za pecanje.

Budući da nije posedovao nikakvu dokumentaciju, vraćen je s graničnog prelaza i tom prilikom je rekao da će ptice i crve ostaviti u Mađarskoj.

Nepunih sat vremena kasnije, ponovo se vratio na granični prelaz i ovog puta izjavio da nema ništa da prijavi za carinjenje, a da je papagaje i crve ostavio u Mađarskoj.

Međutim, carinici su ipak odlučili da izvrše detaljnu kontrolu vozila. Tada su na zadnjem sedištu, među ličnim stvarima, pronašli devet tigrica skrivenih u tri kutije keksa, dve kutije živih crva koje su se nalazile na podu iza zadnjeg sedišta, kao i kesu crva u levoj kaseti prtljažnika, skrivenu ispod fluorescentnog prsluka.

Konsultacijom ekologa Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, utvrđeno je da se pomenute ptice ne nalaze na CITES-ovoj listi, odnosno da se ne radi o zaštićenoj vrsti.

Protiv vozača je pokrenut krivični postupak, a papagaji su predati ZOO vrtu Palić.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA