DA LI STE PROMISKUITETNI? Ovaj broj seksualnih partnera vas čini takvim!

Dok istraživanja rađena u SAD-u kažu da broj partnera ne sme prelaziti deset jer bi vas novi partner mogao doživeti kao promiskuitetnu osobu, seksolog Jovan Marić smatra da vas od ove osobine deli duplo veći broj

  • 63

U društvu u kakvom danas živimo, gde tinejdžeri sve ranije ulaze u seksulane odnose, a brakovi se sklapaju sve kasnije, na veliki broj seksualnih partnera ne gleda se istim očima kao što se to činilo pre nekoliko decenija. Ipak i dalje se postavlja pitanje - koliko partnera je mnogo?

Iako je uvreženo verovanje da su mupkarci ti koji uimaju veći broj seksuanih partnera tokom života, nove studije pokazuju da ni pripadnice nežnijeg pola ne zaostaju po broju partnera.  

Pomenuto istraživanje urađeno u SAD-u kaže da broj partnera ne sme prelaziti deset jer bi vas novi partner mogao doživeti kao promiskuitetnu osobu, seksolog Jovan Marić smatra da vas od promiskuiteta deli duplo veći broj.

- Promiskuitet zavisi od države do države, jer je i moral sasvom različit u npr. Kini, na Kosovu i u Sloveniji. Deset partnera je neka brojka koja ne bi trebala da ukazuje na promiskuitet. Ja bih čak rekao da do 20 partnera ne znači da ste promiskitetni. Preko toga je već pitanje - smatra Marić.

On napominje i da je kada se govori o promiskuitetu važno u obzir uzeti i vremenski period tokom koga se menjaju partneri, ali i činjenicu da danas mladi mnogo ranije stupaju u seksualne odnose.

Po studiji izvedenoj u Surgeon General's Office-u promiskuitetnim se mogu smatrati one osobe koje menjaju seksualne partnera na tri meseca ili češće. Promiskuitet je nasumično, neselektivno biranje seksualnih partnera i učestalo menjanje istih.

Sve učestalijem menjanju partnera svakako su doprineli i mediji jer istraživanja pokazuju da se na svaka 4 minuta na tv-u spominje seks.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARIJA

    16. avgust 2014 | 21:58

    Ja jesam koju god definiciju da uzmem u obzir i neka sam.Jedan je život,volim seks,istinski uživam u njemu,koristim kondom i boli me uvo što spadam u promiskuitetne.

  • Dag

    16. avgust 2014 | 21:57

    Sto da lupam glavu,ja sam nas'o - pravu...

  • Dalmatinac

    16. avgust 2014 | 21:34

    Uh, al se neko naj.bo na moj račun.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA