HRVAT KOMŠIJI PREMLATIO KONJE: Umirali su u mukama, bilo je strašno gledati ih kako pate!

- Iz meni nepoznatog razloga on se zatrčao iz svog dvorišta na pašnjak nasuprot njegove kuće i nekom drvenom batinom krenuo da udara nedužno biće. Razvalio mu je donju vilicu, naneo ozlede kičme i nogu - priča očajni uzgajivač konja Zoran Kragojević, kojem je komšija pretukao dva ždrebeta

  • 19

Zbog premlaćivanja dva ždrebeta stara samo dva i po meseca, koja su od dobijenih povreda uginula, hrvatska policija podnela je krivičnu prijavu protiv 50-godišnjaka iz Sušina kod Đurđenovca. On se tereti da je tokom jula, u razmaku od desetak dana, naneo povrede životinjama svog komšije i uzgajivača zaštićene rase konja Zorana Kragojevića.

Oba konja su nakon nekoliko dana lečenja uginula i to, kako kaže Kragojević, u velikim mukama, prenosi "Jutarnji list".

- Bilo je strašno gledati ih kako pate. Pokušali smo sve kako bismo ih izlečili, ali nije im bilo pomoći. Prvo ždrebe je povređeno sredinom jula, ali nisam video ko je to uradio. Međutim, mislim da je reč o istom čoveku, a s obzirom da je i policija sada protiv njega podnela krivičnu prijavu za oba slučaja, onda je najverovatnije da je upravo on to uradio - kaže Kragojević.

- Ždrebe sam našao na pašnjaku. Ležalo je agoniji, nije moglo samo da se podigne na noge... Nakon tri nedelje lečenja je uginulo, kao i drugo ždrebe koje je komšija sa kojim sam odrastao napao 24. jule - rekao je Kragojević, koji je video drugi napad.

- Iz meni nepoznatog razloga on se zatrčao iz svog dvorišta na pašnjak nasuprot njegove kuće i nekom drvenom batinom krenuo da udara nedužno biće. Razvalio mu je donju vilicu, naneo ozlede kičme i nogu, koje su bile toliko teške da je i to ždrebe uginulo, uprkos silnom trudu veterinara i nas ukućana da ga spasimo - očajan je Kragojević.

- Stvarno mi nisu jasni motivi tog čoveka sa kojim nikada ranije nisam imao ni problema ni sukoba, niti mislim da su mu moji konji činili neku štetu. Reč je o dobroćudnim životinjama sa kojima se i deca igraju kada ih roditelji dovedu iz okolnih mesta - kazao je Kragojević.

Osim patnje za svojim uginulim životinjama, Kragojević je i finansijski oštećen jer jedno ždrebe na tržištu vredno oko 650 evra, a tu su i troškovi lečenja .

Njegov komšija koji je osumnjičen da je premlatio konje rekao je da nije tačno da ih je izudarao, već da je samo jednog poterao kamenom jer mu je smetalo što su konji pasli blizu njegove kuće.

Ukoliko ovaj slučaj dođe do suda, njemu preti kazna zatvora u trajanju do jedne godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nm

    12. avgust 2014 | 16:26

    Kako god je premlatio konje , bolje receno ubio ...tako bi ubio I decu I ljude..bolesnik

  • Mirsad Kuburović

    12. avgust 2014 | 17:50

    Одма 10 година робије. Прелепе и дивне животиње. Стока једна

  • Neza

    12. avgust 2014 | 17:03

    Da ,da kao ne znas sto????Jadne zovotinje sto ispastaju zbog ludih ljudi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA