Povređeno pet rudara u zeničkom rudniku!

U nesreći u zeničkom Rudniku mrkog uglja povređeno je pet rudara. Jedan je imao povredu noge i smešten je na odeljenje traumatologije, dok su ostala četvorica nakon ukazane pomoći otpušteni na kućno lečenje

  • 1

Jedan rudar zadobio je teže, a četvorica lakše povrede danas u nesreći u jami Raspotočje, zeničkog Rudnika mrkog uglja, objavili su bosanskohercegovački mediji.

Ta nesreća, koja je verovatno uzrokovana "gorskim udarom", dogodila se oko 12.20 sati, prenela je agencija Fena. Odmah nakon nesreće u Urgentni centar Kantonalne bolnice dovezeno je pet rudara.

Jedan je imao povredu noge i nakon saniranja povrede smešten je na odeljenje traumatologije, dok su ostala četvorica rudara nakon opservacije i ukazane pomoći otpušteni na kućno lečenje, rekao je šef Urgentnog centra doktor Kasim Spahić.

Današnji "gorski udar" je petoricu rudara zatekao na velikoj dubini jame i oko 850 metara od ulaznog dela. Na sreću, nije bilo veće opasnosti po ostale rudare koji su se nalazili u proizvodnom procesu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop dujic

    13. avgust 2014 | 10:22

    Zmajevi od od bosne mora da je rakija ili ladna piva za udes kriva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA