I OVO MOŽE U SRBIJI: Zatrpao mu bagerom ulaz u kuću zbog septičke jame! (FOTO)

- Fekalije se slivaju na dečije igralište, smrad na sve strane, lopta im upada u sve to. Katastrofa, stvarno ne znam šta da radim - kaže Darko Damnjanović iz Smederevske Palanke

  • 8

Darko Damnjanović, čitalac Telegrafa iz Smederevske Palanke, godinama muku muči već  sa najosnovnijim infrastrukturnim pitanjima oko svoje kuće, a sve je kulminiralo nedavno, kada mu je besni komšija zemljom uz pomoć bagera zatrpao kuću, pa sada jedva ulazi u nju.

Naime, već 30 godina, Damnjanović ima problema sa najosnovnijim stvarima vezanim za svoje domaćinstvo.

- Iako smo platili komunalije, nemamo put, kao da živimo u 13. veku, pa ne dolazi ni Hitna pomoć, ni vatrogasci, a kakva je situacija, još malo ni pop neće da dolazi - započinje svoju priču Darko.

Pošto nema kanalizaciju, septičke jame su bile jedini izbor, ali je problem nastao kada su se napunile, a nije imalo ko da ih isprazni.

- Septičke jame više nisu bile u mogućnosti da primaju fekalni otpad i počele da se slivaju u susednu, komšijsku njivu. Ja nisam mogao ništa da uradim niti sam imao mogućnost da ih ispraznim. Vlasnik njive je nakon toga došao sa bagerom i zatrpao mi je službeni prolaz, tako da trenutno ne mogu da uđem ni u kuću - očajan je Damnjanović.

Zbog svega toga je nastala potpuno nesvakadišnja situacija, a niko od nadležnih službi nije rešio problem

- Sad je na delu situacija kao u Ukrajini. Fekalije se slivaju na dečije igralište, smrad na sve strane, lopta im upada u sve to. Katastrofa, stvarno ne znam šta da radim - očajan je Darko.

On navodi da je u celoj situaciji najtragičnije to što lokalna vlast na svega nekoliko stotina metara grade kapitalni infrastrukturni objekat.

- Iako se smrad širi na sve strane, nedaleko odatle, na otprilike 300 metara, naši gradski oci prave ni manje ni više - nego fabriku vode!? Dolazili su svi sekretari, predsednici, potppresednici, sve je hitno a niko ništa ne radi. U inspekcijama ćute,kažu da niko nije nadležan. Prebacuju nadležnost jedni na druge, a mi čekamo da nas opali neka boleština ili da se poubijamo. Najgore je kad kiša pada, jer se pojavila reka podzemnih voda, tako da će deca ce najverovatnije da plivaju do kole, kako bi stigli do nje - očajan je Darko.

Kako navodi Damnjanović, ekološki inspektor je proglasio slučaj nenadležnim.

- Ukoliko neko pročita i ako neko iz EU čuje moje vapaje,  javno postavljam pitanje: "Da li znaju oni za sve ovo", a sve ostale molim da mi pomognu ukoliko su u mogućnosti - apeluje Darko Damnjanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xs

    17. avgust 2014 | 13:00

    E to ti je Srbija kad ovakvi mogu da se žale po novinama. Ajde da se kladimo da je ovo divlje zidani objekat čiji vlasnik očekuje da mu država pošto on ne može očisti septičku jamu jer ugrožava drugima život. Dragi moj zemljače na zapadu bi te uhapsili zbog ugrožavanja okoline a da ti i ne pominjem da bi celu sanaciju sam platio.

  • Jovan

    17. avgust 2014 | 17:51

    Ovako je na svakom koraku u Srbiji.Kupe plac koji nema ulaz, koji nema resene komunikalije ni put..pa posle ocekuju da mogu da prodju kroz komsijnu parcelu..Sto si uospte pravio tu kucu, kada nemas ulaz ni resene komunikalije? I sada se jos pravda da nema mogocnosti da cisti septicku..Sve divlje u Srbiji!

  • Zorica Nikolić

    17. avgust 2014 | 22:26

    Poštovani čitaoci, Sigurna sam da ovako nije na svakom koraku ove naše lepe zemlje Srbije,ali u Smederevskoj Palanci je ovo postao strašan problem.Davne 1983 godine smo kupili građevinsko zemljište od Opštine Smederevska Palanka. Po urbanističkom planu morali da sagradimo svoje porodične zgrade, uredno platili građevinsko zemljište i komunalno opremanje istog po ugovoru.Evo do danas nemamo urađenu ulicu ni kanalizacionu mrežu. Septičke jame koje su nam služile kao privremeno, postale su i ostale jedino rešenje. To se sada zove JAD TUGA I TEŠKA MUKA koju ne može da razume čovek koji ne živi u ovakvoj sredini.Odavno su se ove naše jame napunile,a svi naši pokušaji da se dogovorimo sa nadležnima u opštini su zaista bezuspešni.Ovo je samo za rubriku "VEROVALI ILI NE" ili možda da je nazovemo "UPOMOĆ DAVIMO SE U FEKALIJAMA".Zamislite samo po kakvim ulicama hodamo,ljudi se "snalaze" izbacujući fekalije na ulicu ili u susednu njivu,kako je kome zgodno, zato što mnogi nemaju ni novac da plate čišćenje jame. Ovo nije jedini problem u Smederevskoj Palanci. Ako se problem nazove pravim imenom on može i da se reši kažu pametni ljudi. KAKO KAD NAS NIKO NE ČUJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA