DOČEK KIM DŽONG UNA: Papa stigao u Seul, Pjongjang ispalio tri rakete! (FOTO) (VIDEO)

Papa Franja, koji je došao na čelo Rimokatoličke crkve u martu 2013. godine, prvi je papa u poslednjih 25 godina koji je posetio Južnu Koreju

  • 12

Papa Franja stigao je danas u petodnevnu posetu Južnoj Koreji, a Severna Koreja je ispalila tri rakete kratkog dometa manje od sat vremena uoči papinog sletanja u Seul.

Papa Franja, koji je došao na čelo Rimokatoličke crkve u martu 2013. godine, prvi je papa u poslednjih 25 godina koji je posetio Južnu Koreju, navela je agencija AP.

Severnokoreanske rakete dometa 220 kilometara ispaljene su u Istočno more (Japansko more), saopštilo je južnokorejsko ministarstvo odbrane, prenela je agencija AFP.

Očekuje se da papa uputi poruku mira Pjongjangu, kada bude držao specijalnu misu posvećenu međukorejskom "pomirenju" poslednjeg dana svoje posete Seulu, navela je francuska agencija.

Crkveni zvaničnici Južne Koreje uputili su nekoliko poziva Pjongjangu da pošalje grupu katolika da prisustvuju misi, ali je Pjongjang to odbio, izrazivši bes zbog predstojećih zajedničkih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD, predviđene da započnu u ponedeljak.

Katolička crkva kao i sve druge religije funkcioniše u Severnoj Koreji pod izrazito strogim ograničenjima i u okviru korejske katoličke asocijacije, koja je pod kontrolom države.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA