KAKO JE OVO MOGUĆE: Mađarski nacista nastupa na festivalu u Novom Bečeju?! (VIDEO)

Pravi haos izazvala je najava da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta, Siva Balaž, pevač neonacističkog rok benda Romantikus Eroszak, nastupiti na muzičkom festivalu u ovom vojvođanskom gradu

  • 17

Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada upozorila je da je najavljeno da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta, Siva Balaž, pevač neonacističkog rok benda Romantikus Eroszak (Romantično nasilje), nastupiti na muzičkom festivalu u Novom Bečeju, koji treba da počne 19. avgusta.

Ovaj nastup se očekuje u sklopu kampa u organizaciji osoba bliskih mađarskoj ultranacionalističkoj stranci Jobik i ostalim pokretima mađarske fašističke desnice.

- Siva Balaž je osvedočeni neonacista. Njegovi muzički projekti su razglas za širenje nacionalne i rasne mržnje. Jedan je od vođa najekstremnije nacističke grupe huligana FC Ferencvaros, Aryan Greens - ističu u AFA Novi Sad, a prenosi 021.

Kako se dodaje, planirano je da ovaj trodnevni festival počne 19. avgusta. U AFA Novi Sad objašnjavaju da su ovakva okupljanja zamena za zabranjeni festival EMI tabor koji su godinama organizovali mađarski fašisti u Vojvodini, Transilvaniji i Slovačkoj.

- AFA Novi Sad poziva sve antifašiste da i ovaj put stanu na put javim manifestacijama fašizma, bez obzira iz koje nacionalne zajednice one dolaze - poručuju iz ove organizacije.

Uz informaciju o najavljenom nastupu, novosadski antifašisti su priložili i fotografije na kojima se vidi Siva Balaža u društvu poznatih neonacističkih ličnosti, poput Kena Meklejlana iz grupe "Brutal Attack" i kao gosta na pres konferenciji Jobika. Romantikus Eroszak, upozorava se, često nastupaju i na festivalima neonacističke terorističke mreže "Krv i Čast".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ap0calypto

    14. avgust 2014 | 17:30

    Ne znam kako neko moze da propagira fašizam. Ok, njegova zemlje jeste bila saveznik fašista, ali dovesti Madjarskog fašistu posle svega sto uradili ovom narodu. To je stvarno van svake pameti

  • Milica k.

    14. avgust 2014 | 17:22

    Po svaku cenu uEvropu,preko nacista,homoseksualaca,i tako redom.Bilo je to u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu.

  • Miloš NS

    14. avgust 2014 | 16:08

    Ajmo srbi na taj festival pa da "ugostimo" ovu "gospodu".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA