VRELO LETO, VRELE MISLI: Ovo je top 10 najromantičnijih filmova ikad! (VIDEO)

Proverite zašto je ovih deset ostvarenja izabrano za najromantičnije filmove svih vremena

  • 17

S obzirom na to da je napolju nepodnošljivo vruće, ekipa Telegrafa predlaže vam da se sa voljenom osobom zavalite u najudobniji kauč, uzmete osveženje po svom ukusu i proverite zašto je anothermag.com izabrao baš ovih deset filmova za najromantičnije svih vremena.

Uz napomenu da o ukusima ne treba raspravljati, sigurni smo da ćete među ostvarenjima koja slede naći neko za sebe.

Praznik u Rimu (1953)

Ako niste gledali ovu klasičnu bajku sa Odri Hepbern i Gregorijem Pekom, mislimo da je sada pravo vreme. Ova ljubavna priča sa svim prepoznatljivim elementima bajke oboriće vas s nogu!

Deset stvari koje mrzim kod tebe (1999)

Ovakvog Šekspira sigurno niste nikada gledali! Ostvarenje u kojem su glavne uloge poverene Hitu Ledžeru i Džuliji Stajls moderna je verzija Šekspirovog klasika "Ukroćena goropad". Bolju nećete nigde videti. Verujte nam.

Maza i Lunja (1955)

Ko bi odoleo ovom Diznijevom remek-delu?

Večni sjaj besprekornog uma (2004)

Kako ljubav prestaje i nastaje... Zašto nekoga volimo i kako da pobedimo onaj svima tako poznat osećaj ljubavnog gubitka najbolje je objasnio film Majkla Gondrija u kojem su svoje sjajno glumačko umeće pokazali Kejt Vinslet i Džim Keri.

Romeo i Julija (1996)

Jedna od najboljih ekranizacija najromantičnije Šekspirove ljubavne priče, koja je vekovima intrigirala puritanske krugove. Ima li bolje kombinacije od režisera Baza Lurmana i dvojca Leonarda Di Kaprija i Kler Dejns?

Kratak susret (1945)

Ovo ostvarenje Dejvida Lina je prema brojnim anketama proglašavano najljubavnijim filmom svih vremena. Tome su svakako doprineli Trevor Hauard i Selija Džonson dokazujući da ne mora baš svaka velika ljubav da se završi tragično.

Sekretarica (2002)

Film u kojem briljiraju Džejms Spajder i Megi Džilenhal rezervisan je za one koji vole neobičnu ljubav. Uverite se zašto.

Juno (2007)

Film Džejsona Rajtmana o tome kako su neki spremni za ljubav kao tinejdžeri dok drugima ni sa 40 nije jasno šta žele dirnuće vas, ali i vratiti u neka zaboravljena vremena. One, pak, koji neke stvari još nisu prošli, svakako će naučiti nečemu.

Izgubljeni u prevodu (2003)

Film Sofije Kopole sa Bilom Marejom i Skarlet Johanson najbolji je dokaz da ona dobra stara "kako ljubav ne poznaje granice ni jezičku barijeru" zaista jeste istina!

Edvard Makazoruki (1990)

Ljubavna bajka Tima Bartona bila je jedno od najgledanijih ostvarenja s početka 90-ih u kojem su svoju ljubav iz života na platno preneli Džoni Dep i Vinona Rajder, najlepši glumački par poslednje decenije 20. veka.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA