• 61

SRPSKI ČETNICI U UKRAJINI: Mi smo dobrovoljci, a ne plaćenici!

- Šta bi bilo da tražimo od Rusije da uhapsi sve one njihove državljane koji su se borili na strani Srba u prošlim ratovima - pitaju pripadnici Četničkog pokreta koji se bore na ratištu u Ukrajini

 • 61

Srpski dobrovoljci sa ratišta u Donjecku, pripadnici Četničkog pokreta, koji se u Ukrajini bore na strani proruskih snaga, poručili su premijeru Aleksandru Vučiću da nisu plaćenici, nisu u kontaktu sa stranim službama i da su u rat otišli dobrovoljno.
Vučić je juče pozvao sve koji učestvuju u tom sukobu da se vrate u zemlju "jer to nije njihov rat, bez obzira na to ko ih plaća" i da "nije njihovo da ratuju u tuđoj zemlji ni za 6.000 ni za 12.000 dolara". On je naglasio da svojim angažmanom štete ugledu Srbije i najavio donošenje nekih zakonskih rešenja da bi se to sprečilo, prenose "Naše novine".

- Šta bi bilo da tražimo od Rusije da uhapsi sve one njihove državljane koji su se borili na strani Srba u prošlim ratovima kada smo bili napadnuti od istih onih koji nam pričaju jedno, a rade drugo? Treba li reći da bi sam Strelkov (ministar odbrane Donjecko-luganske republike, evedesetih ratovao kao dobrovoljac u Bosni na srpskoj strani) bio jedan od uhapšenih - kažu u četničkom pokretu.

Oni smatraju da je problem u Srbiji to što se ono što srce i duša vole stavlja u stranu, a ono što strah i pretnja nalažu u prvi plan.
- Nije prvi put da se naši bore kao dobrovoljci. Zaboravlja se kako je na hiljade dobrovoljaca ratovalo u Španiji protiv Franka i Hitlera, kao i kako su nas branili ruski dobrovoljci pre dve decenije - kažu oni.
Pored četnika, na ukrajinskom ratištu, nalaze se i državljani Srbije koji su tamo stigli preko različitih agencija koje se bave angažovanjem takozvanih pasa rata i koji za angažovanjem dobijaju novac. Najčešće su to iskusni ratnici koji su se borili u građanskim ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije devedesetih godina.
Srpskih dobrovoljaca ima i u Libiji, Siriji i Iraku.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Lazar

  To braco moja NEKA VAS BOG CUVA!!!!!

  8
  0

  Podelite komentar

 • Stanko

  kako se prijaviti dobrovoljno

  10
  0

  Podelite komentar

 • Rozmary

  Kadaa je reč o psima rata svakako ih ima onih pravih sa amerikanskim dolarima i vizama u ogromnom broju na strani Porošenkove divizije smrti. Ovi srpski momci su ratnici sa ubeđenjem da pomažu svojoj braći Rusima. Bore se protiv ukrajinskog fašizma koji Obama neće da prepozna a Merkelova žmuri kao stara lisica i upozorava samo rusku stranu. Obema stranama pomagača ukrajinskog fašizma je najdrači pogled na Sibir, no ga baćuške neće nikada dati. Sa padom Ukrajine ugasiće se sve anglo-američke invazije na Sibir.

  11
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima