UMESTO RADOSTI-SAHRANA: Preminuo mladić za koga su trojica prijatelja dala kožu

Stefan Minić šestog jula pokušao je na šporetu sa plinskim ringlama da skuva kafu. Čim je zapalio šibicu vatra je buknula jer je plin neko vreme curio

  • 35

Stefan Minić (25) iz Kragujevca, kome su trojica drugova nedavno dali kožu pokušavajući da mu spasu život, preminuo je u utorak u Beogradu. Sahranjen je danas u Kragujevcu. Porodica je u šoku jer je mladić baš danas trebalo da bude otpušten na kućno lečenje, pošto se njegovo stanje ranije stabilizovalo.

Nakon Stefanove smrti, naložena je obdukcija koja treba da pokaže kako se stanje tako nepredviđeno iskomplikovalo. Stefan Minić je nakon povreda šestog jula, lečen u KC Srbija u Beogradu, na Klinici za opekotine i plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Njegova majka Mirjana slomljena je od bola, tim pre što je kuću spremala za povratak sina iz bolnice, a danas ga je iz kuće ispratila na poslednji put.

- Sve je bilo dobro do prošlog petka. Onda su nam javili da mu se stanje iskomplikovalo za vikend, da je dobio temperaturu. Već u ponedeljak, Stefan je priključen na aparate, njegovo telo više nije moglo samostalno da funkcioniše. Sledeća vest, dan kasnije, je da nam je dete preminulo, kaže Mirjana jedva čujno još ne verujući šta se desilo.

Njegov brat Stanko drhteći od bola prozborio je samo da je Stefan u bolnici bio u izolaciji, u sterilonom prostoru, da ne bi nikako mogao da se nečim zarazi u momentu kada mu je skoro 40 odsto kože teško opečeno.

- Mi nedeljama nismo smeli da uđemo kod njega, kada smo ga poslednji put videli bio je bolje, lice mu je već zaraslo. Koliko mi znamo, Stefan je preminuo od sepse, ali ne mogu ništa da tvrdim dok ne stignu podaci sa obdukcije - kaže Stanko grcajući u suzama.

Stefan Minić šestog jula pokušao je na šporetu sa plinskim ringlama da skuva kafu. Čim je zapalio šibicu vatra je buknula jer je verovatno plin neko vreme curio. Stefan je uspeo da istrči van kuće i pozove pomoć. Najpre je primljen u kragujevački Klinički centar, nakon čega je hitno prebačen u Klinički centar Srbije u Beogradu. Stefan je zadobio teške opekotine po licu, rukama, šakama, nogama, čak i stopalima.

Trojica prijatelja Stefana Minića, par dana nakon nesreće, dali su kožu za Stefana u nadi da će uspeti da ga spasu. Oni su organizovali humanitarne koncerte da bi sakupili novac koji će možda ustrebati za dalje lečenje. Danas niko od njih nije imao snage ni reč da prozbori.

Njih trojica, Nikola Petrović (26), Miloš Đukić (26) i Nikola Barjaktarović (22) svojim su delom, ne rečima, postavili jasnu definiciju prijateljstva. U borbi za Stefanov život, dali su bukvalno deo sebe, ali su tu borbu ipak izgubili.

Dan nakon nesreće, sedmog jula, Goran Minić, Stefanov otac, pozvao je komšiju Nikolu Petrovića telefonom i pitao da li može za Stefana da donira kožu. Nikola je u sledećih sat vremena pozvao još Miloša Đukića i Nikolu Barjaktarovića. Dva dana kasnije sva trojica su bila na operacionom stolu. Njihova koža sa butina presađena je Stefanu na noge. Trojica donora i Stefan bili su prijatelji i komšije. Danas je trebalo da slave Stefanov povratak kući.

Stefan Minić radio je kao kuvar u restoranu "Panorama" na krovu hotela "Kragujevac" u centru grada. Školovao se u Beogradu gde je jedno vreme radio i u hotelu "Hajat". Stefan je voleo ples, igrao je u klubovima "Ritam plus" i "Apel".

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    14. avgust 2014 | 21:58

    Uzas!Neka mu je laka zemlja,da pociva u miru kad' je vec tako strasnom smrcu otišao!Svaka cast za ove momke,oni su mi nada da nije bas sve tako crno!

  • Brat

    14. avgust 2014 | 21:49

    Barem su pokusali da spase drugara.Bez drugarstva nema ni carstva.

  • Ana

    14. avgust 2014 | 21:34

    Šta ti je život..Počivaj u miru Stefane..sad' si na nekom boljem mestu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA