PANIKA U AVIONU: Pilotu otpala ruka, jedva uspeo da sleti!

U avionu "Dash 8" kompanije "Flybe" koji je leteo na relaciji Birmingem-Belfast, pilotu je prilikom sletanja otpala proteza ruke

  • 32

Srećan pilot uspeo je da prizemlji putnički avion na aerodrom u Belfastu, iako mu je samo nekoliko trenutaka pre sletanja otpala proteza ruke. Putnici i ostali članovi posade ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti, objavila je u četvrtak Agencija za istaživanje nesreća u avio prometu.

U avionu "Dash 8" kompanije "Flybe" koji je 12. februara leteo na relaciji Birmingem-Belfast, niko od 47 putnika nije povređen, a ta kompanije je obavila dalju detaljnu istragu, prenosi agencija Hina.

Četrdesetšestogodišnji pilot je, kao i obično, neposredno pre sletanja proverio da li je proteza dobro pričvršćena za upravljačku palicu, ali je tokom sletanja shvatio sa se odvojila od ležišta, a zatim i od palice. Ostao je priseban i nastavio pilotiranje zdravom desnom rukom.

Istražiteljima je rekao da je hteo da kopilota obavesti o problemu, ali kako nije imao dovoljno vremena rešio je da je najbolje da ne diže paniku. S obzirom na to da je desnu ruku tokom sletanja koristio na upravljačkoj palici, nije uspeo da istovremeno smanji brzinu pa je sletanje bilo nešto grublje, stoji u izveštaju Agencije.

Pilot aviona je jedan od najiskusnijih pilota kompanije "Flybe", navodi se u izveštaju i dodaje kako će poučen nezgodom ubuduće obavestiti kopilota o mogućnosti da se inciden ponovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    15. avgust 2014 | 00:21

    Zar invalidi smeju uopste da upravljaju avionima?

  • Đuro

    15. avgust 2014 | 00:15

    Ovi Britanci nisu normalni...Šta reći, otpala mu ruka?!

  • Sanja

    15. avgust 2014 | 00:35

    Djuro, bolje ruka nego glava... Hahahahha, u pravu si, nisu normalni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA