GUŽVA NA GRANICAMA: Evo koje prelaze treba zaobići ako danas putujete

Sa prvim popodnevni satima počinje još jedna velika smena turista u špicu letnje turističke sezone, te se očekuje pojačan intezitet saobraćaja na svim putevima

  • 7

Sa prvim popodnevni satima počinje još jedna velika smena turista u špicu letnje turističke sezone, te se očekuje pojačan intezitet saobraćaja na svim putevima. Najveće gužve očekuju se na putevima ka Mađarskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Prema Informacijam JP Putevi Srbije svi raspoloživi kanali za naplatu putarine su u funkciji, pa se ne očekuju duža zadržavanja od 15-tak minuta. Vozačima se savetuje da pripreme tačan iznos za naplatu putarine.

Pojačan je intezitet saobraćaja je i na graničnim prelazima. Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je promeljivo i teško predvidljivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendecijom porasta u predstojećim danima vikenda.

Na našim prelazima, prema trenutnim informacijama od Uprave granične policije, na prelazu Horgoš putnička vozila na ulazu iz Srbije čekaju dva do tri sata. Preporučuje se korišćenje manje frekventnijih prelaza sa Mađarskom kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 07.00 - 19.00 otvoreni su i prelazi Bajmok, Bački Vinogradi i Ssala koje mogu koristiti osim državljane srpske i mađarske nacionalnosti i putnici iz EU. Švajcarske, Norveške i Irske.

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su od 30-60 minuta. Preporučuju se altarnativni prlaz Šid koji vodi ka Vinkovcima.

Ka Crnoj Gori na GP Gostun čeka se od 15 do 30 minuta, preporučuje se da se koriste grančne prelazi Jabuka ili Mehov Krš. Na prelazu sa Makedonijom zadržavanja su oko 30 minuta dok se na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske na Gradini čeka do sat vermena.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko

    15. avgust 2014 | 10:42

    Ja ne mogu da razumem da na prelazima radi samo jedna ili dve trake a kad kolona bude ukilometrima onda otvore jos jedan prolaz . 30godina uvek isti problemi .

  • Heh

    15. avgust 2014 | 09:24

    Putnicima za HN preporucujem granicni prelaz na Rozajama, pa od mojkovca preko zabljaka i nk do morinja. Guzve nema, asfalt nov, pririda prelepa.

  • Miroslav

    15. avgust 2014 | 09:14

    Guzva je na srpskom prelazu,a na crnogorskom neceka se nista.Jer nasi nemogu da u urade bolji prelaz,bolj su barake i nesposobni policajci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA