≫ 

A ŽALE SE NA NEZAPOSLENOST: Da li je moguće da ovakve poslove niko neće da radi?

 ≫ 

Kada kriza zakuca na vrata, mnogi kažu da bi radili bilo šta. Ipak, podaci Nacionalne službe za zapošljavanje ne govore tako. Da li smo probirljivi ili statistika laže?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika aca
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • mm

    19. avgust 2014 | 10:13

    plata 18000-20000 ili za neki bolji plus ali oko 5000 na ruke...ili vam traze nazad deo od plate koji je uplacen na racun...3mes do 6 probni rad uglavnom placen ali bez slobnodnoh dana... bolovanje nema!godisnji 10 dana (ukljucujuci vikend iz vise delova praznici ne postoje)prekovremeni obavezan jer nece da uzmu jos radnika i uglavnom je neplaceno-uslov da zadrzite posao...dolazak pola sata ili cak sat vremena pre posla...pauza ne postoji prava je sreca ako nadjete posao sa slobodnim jednim danom u nedelji obicno je dva mesecno radite ne samo svoj posao nego jos tri ili koliko morate a ako ne stizete naci ce se druga budala...pa druga pa druga itd svakodnevno sikaniranje i kukanje poslodavca kako nema profita ali uglavnom svake godine kupi po jedan nov auto stan firmu a zimovanja i letovanja i rasipanja su redovna.... jer eto oni su zagrizli ulozili pustili ljude da se bore sa minimalcima i uglavnom ne dolaze u svoje firme dolaze samo da isprazne zivce i uzmu pare(one sa strane) i sad podvucete koliko placate za prevoz,za manjkove npr u skoro svim prodavnicama manjkove od lopova i otpis placaju radnici iako je nemoguce da jedna osoba usluzuje deset i prati jos deset sa strane ili da [prodaju previse narucene robe...koliko vam se pohaba odeca i obuca radno odela odavno se vise ne daju,koliko vam treba da hranu da nesto pojedete da ne padnete u nesvest...shvatite da ti ljudi rade za par hiljada...ukoliko imate dva deteta za vrtic ode sve ako ne i samo za hleb i litar mleka dnevno...msm da nece niko hteti da radi u takvim uslovima na te uslove pristaju samo oni koji kradu privatnike...pa i taj manjak ako ukradu pola plate pola drugi i oni opet na dobitku...za par godina ovo ce da utice na sve nas i na radnike i na privatnike porasce kriminal...jer buduce generacije gledaju muku roditelja.inspekcija treba da proveri sve koji previse otpustaju radnike i da idu na razgovore za posao,ali ne oni se pojave uzmu i odu...treba staviti zakon da za neke poslove ne moze minimalac...koliko je nas na minimalcu i zasto?ako firma dobro posluje...znaci zavisi samo od volje privatnika...meni je zao jer nije fer postoje i privatnici koji su normalni-postoje ali retki...90 posto kradu radnike sa nerealno niskim platama i radom na crno drzavu...ovo sto sam navela to sam sve cula slusajuci mnogo prioca a i uverila sam se pre par godina kad sam ostala bez posla...mnogo je ovakvih nerealnoh uslova bilo...

  • Nole

    17. avgust 2014 | 20:27

    Ja imam jednu vrlo lako dokazivu teoriju u praksi a slozice se dobar deo onih koji ovo procitaju.Svi privatnici ili privrednici kod nas u Srbiji bez obzira da li imaju 2,10 ili 100 zaposlenih,bez obzira da li voze jugica,golfa ili mercedesa od 100 000 evra nece dati platu vecu od 300 evra nekom radniku srednje strucne spreme sta god da je delatnost te firme.Poenta je da privrednici po 200-300 evra racunaju da je obaveza koju daju tom radniku a sve ostalo im se svodi na PROFIT a to jelte se ne daje ili ne deli sa radnicima zasluzili to ili ne bez obzira kakvi su uslovi rada i koje je radno vreme i sta ti ja znam.Kad budu placali kako je realno onda vise nece ni biti slucajeva da masinski inzenjer radi kao metalostrugar jer eto primoran je da prehrani podrodicu a metalostrugar radi kao magacioner jer mu dobar prijatelj nabacio posao kod ortaka za 30 crvendaca.

  • Dolores

    17. avgust 2014 | 16:58

    Nepotrebna nam je ncionalna sluzba za zaposljavanje. Treba samo jedan evidenticar ,sve odtslo je besmisleni.Cak i obuke se vrse po poznanstvi i navionalnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA