Hrabrim policajcima po 40.000 dinara!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je novčane novčane nagrade policajcima Borislavu Zoriću koji je spasao dete iz naručja oca koji je hteo da skoči s terase stana i Miladinu Muženiću koji je pronašao kovertu sa 184.000 dinara i vratio je vlasniku

  • 14

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas novosadsku Policijsku upravu i tom prilikom uručio novčanu nagradu od 40.000 dinara policajcu Borislavu Zoriću koji je u sredu uveče spasao dete iz naručja oca koji je pretio da će skočiti sa terase stana na drugom spratu.

Vučević je ovom prilikom uručio i prigodan poklon policajcu Miladinu Muženiću koji je u Petrovaradinu pronašao kovertu sa 184.000 dinara i vratio ga jednoj Novosađanki.

Vučević je zahvalio pripadnicima Intervetne i ostalih jedinica policije i Uprave za vanredne situacije koji su učestvovali u akciji spašavanja deteta koja je, kako je rekao, "oduševila celu naciju i naše sugrađane".

Predajući novčanu nagradu, koja se po prošlogodišnjoj odluci gradske skupštine dodeljuje pripadnicima MUP-a u Novom Sadu za izvanredne rezultate, gradonačelnik je istakao da su u tom gradu ponosni na policiju i da "verujemo da naša policija ima snage, znanja i moći da suzbija kriminalitet, zaštiti Novosađane i pruži im sigurnost".

Policija u tome ima punu podršku građana i grada, rekao je Vučević i čestitao Zoriću i njegovim kolegama koji su učestvovali u toj akiciji.

Predajući poklon policajcu Mužiniću, Vučević je rekao da je on tim svojim gestom pokazao "da u nama još postoji ono ljudsko i moralno".

- To je jedan od znakova da imamo snage da se borimo sa nemoralnim stvarima u našem društvu i da ova zajednica može da bude daleko bolja - naglasio je Vučević.

Policajac Zorić rekao je novinarima da mu je u akciji spašavanja deteta na umu bilo, pre svega, to da " svoj posao započnemo kako treba, kako smo obučeni i naravno u skladu sa zakonom".

On je napomenuo da je ta nesvakidašnja situacija bila dosta složena, ali je naglasio da su policajci obučeni za takve akcije i da se zajednički uspesno obavljaju.

Gradonačelnik Vučević je obišao Kol centar 192 i druge prostorije novosadske Policijske uprave, gde su ga domaćini obavestili o najznačajnijim pojedinostima u svom radu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojin

    15. avgust 2014 | 12:34

    Tj.340€ Zovimo stvari pravim imenom!

  • Vuk

    15. avgust 2014 | 12:41

    Nemam nista protiv....samo malo obratite paznju I nagradite profesore,medicinske sestre,ratne veterane itd...svi oni imaju zasluge I rade svoj posao viteski...

  • Iznerviran

    15. avgust 2014 | 16:00

    Ovo je cista glupost. Svaka njima cast na tome sto su uradili ali to je njihov posao. Zasto doktori ne dobiju onda bonus od 40 000 dinara svaki put tada spasu nekome zivot? Ili kada psiholozi odgovore nekoga od samoubistva? Ili kada vatrogasci spasu nekoga iz pozara?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA