Naši tenkisti četvrti na takmičenju u Moskvi (VIDEO)

Ministarstvo odbrane je saopštilo da, iako je srpski tenkovski tim posle individualne trke i trke gonjenja zauzeo četvrto mesto, koje vodi u finale, oni su se posle jučerašnjeg dana plasirali na osmu poziciju

  • 5

Tenkisti Vojske Srbije su, posle takmičenja na sportskom poligonu, završili učešće na Tenkovskom biatlonu u Ruskoj Federaciji.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da, iako je srpski tenkovski tim posle individualne trke i trke gonjenja zauzeo četvrto mesto, koje vodi u finale, oni su se posle jučerašnjeg dana plasirali na osmu poziciju.

Prvo mesto zauzela je Rusija, slede Kazahstan, Kina i Jermenija, peta je ekipa Belorusije, iza nje su Indija, Kirgizija, Srbija, Mongolija, Venecuela, Anogla i Kuvajt. Prve četiri ekipe takmičiće se sutra u trci stafeta koja će odlučiti ekipnog pobednika Tenkovskog biatlona.

U konkurenciji tenkovskih posada prva dva mesta zauzeli su Rusi, dok je jedna posada iz kazahstanske reprezentacije osvojila treće mesto.

Dobri rezultati koje su srpski takmičari ostvarili u čisto tenkovskim disciplinama koje su podrazumevale savladivanje prostora i protiv tenkovskih prepreka u kombinaciji sa gađanjem, nisu bili dovoljni da nadomeste nedovoljno dobar rezultat na sportskom takmičenju, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    15. avgust 2014 | 23:04

    А после први АкоБог да на Светој Српској Земљи Косову и Метохији

  • Boki

    15. avgust 2014 | 23:59

    Dobri su nasi tenkisti, ali koliko sam ukapirao ovde nije bilo iskljucivo tenkovsko nadmetanje. Bitno je da smo dobri u necemu, Rusi su takmicenje prilagodili sopstvenim mogucnostima, zato su i pobednici.

  • Nagasaki

    16. avgust 2014 | 08:25

    Mogli smo bolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA