BESNI RAT: Oboren "mig 29" ukrajinske vojske, Kijev oslobodio Lugansk!

- Juče, posle borbi za rezidencionalnu oblast Luganska, snage (vojska) su preuzele kontrolu nad objektom Žovtnevij (okrug) policijske stanice i podigao ukrajinsku zastavu - rekao je portparol ukrajinskog informativnog centra Nacionalne bezbednosti i Saveta odbrane

  • 43

Ukrajinska vojska zauzela je policijsku stanicu u Lugansku na istoku Ukrajine i na objektu stanice podignuta je ukrajinska zastava, saopštio je danas portparol ukrajinskog informativnog centra Nacionalne bezbednosti i Saveta odbrane Andrij Lisenko.

- Juče, posle borbi za rezidencionalnu oblast Luganska, snage (vojska) su preuzele kontrolu nad objektom Žovtnevij (okrug) policijske stanice i podigao ukrajinsku zastavu - rekao je Lisenko, prenela je agencija AFP.

Lisenko je naveo novinarima da je viđeno kako "sveže" rusko vojno naoružanje iz Rusije ulazi u Ukrajinu, u poslednjih 24 sata, uključujući raketni sistem "Grad".

Istovremeno ruski avionu ugrozili su ukrajinski vazdušni prostor u 10 navrata, tvrdi Lisenko, dodaje Rojters.

Istovremeno proruske snage oborile su jutros u Luganskoj oblasti ukrajinski borbeni avion MIG-29, izjavio je portparol ukrajinske vojske Leonid Matjuhin, javlja Itar Tass.

Pilot se katapultirao i on je pronađen i prebačena na sigurno, dodao je Matjuhin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    17. avgust 2014 | 14:55

    Ослободио од кога од становника?

  • .....

    17. avgust 2014 | 15:12

    Lugansk sada nije vise zaista Ukrajina.Lugansk je sada pod opsadom us-army i ko zna dokle ce to trajati.

  • Banja Luka slavi titulu !

    17. avgust 2014 | 16:19

    Nije Putin glup pa da salje vojsku odmah svjetski rat pocinje , pametan je on i nepredvidiv vrijeme ce pokazati da zna sta radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA