TRGOVCI SE UGRADILI? Evo šta je pokazala istraga o Tijaninim milionima!

Inspektori koji istražuju ovaj slučaj kažu da se Ognjanovići sve vreme ponašaju kranje čudno i da postoje sasvim ozbiljne indicije da su "Tijanini milioni" bili, a i sada su predmet mahinacija

  • 51

Nebojša i Jelena Ognjanović, roditelji pokojne Tijane (8), za čije lečenje je u humanitarnoj akciji skupljeno više od 2,6 miliona evra, potrošili su 323.000 evra više u nabavci medicinske opreme za Institut  za majku i dete, samo zato što su insistirali da potrebne aparate kupuju lično preko maloprodanih firmi.

Inspektori koji istražuju ovaj slučaj kažu da se Ognjanovići sve vreme ponašaju kranje čudno i da postoje sasvim ozbiljne indicije da su "Tijanini milioni" bili, a i sada su predmet mahinacija.

- Osnovano sumnjamo da se neko ovde masno ugradio, i da su pare koje su građani Srbije skupljali za transplataciju srca male Tijane otišče u džepove profitera - kaže jedan od sagovornika "Informera".

Njegove reči juče je posredno potvrdio i ministar policije Nebojša Stefanović.

- Policija je izvršila sve provere u preduzećima koja su naznačena u ugovorima o donaciji kao dobavljači medicinske opreme. Prilikom izvršenih provera utvrđeno je da su maloprodajna preduzeća samo iskorišćena kao posrednici, jer su robu nabavila i isporučila preduzeća koja se bave veleprodajom. Tom prilikom su napravljene razlike u ceni od 15.000 evra do čak 95.000 evra - izjavio je ministar Stefanović.

U akciji za pomoć u lečenju Tijane Ognjanović prikupljeno je oko 2,6 miliona evra, od kojih je posle njene smrti ostalo 1,66 miliona. Međutim, MUP je već na početku rada tokom nove istrage, došao do saznanja da je na Tijanine račune leglo više od pomenutih 2,6 miliona evra.

Zasad je poznato da su Ognjanovići potrošili milion evra za kupovinu opreme Institutu i da je na njihovom računu ostalo oko 440.000 evra. Ostalo je nejasno šta se dogodilo sa 220.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    18. avgust 2014 | 05:15

    Meni je stvarno zao njihove cerke, ali ljudi ko su bre oni da trose i raspolazu novcem koji je narod sakupio da se leci njihova cerka, a sada sada ne moze da se sakupi ni destak hiljade jer se narod boji da ce novac doci u ruke ljudima slicnim Tijanica, iskreno sa nadam da ce policija naci istinu u ovome slucaju I da ce krivci biti adekvatno kaznjeni.

  • Maki

    18. avgust 2014 | 02:12

    Sramno nemam reci. Uprljali su ovi roditelji uspomenu na svoje dete. Ko je njima dao pravo da raspolazu novcem koji nije njihov? Kakva sramota staviti svoja imena na plicicama aparata koje su POKLONILI bolnici? Cijim novcem. Pljunuli su svima nama u lice koji smo od srca pomagali njihovom detetu. Jedino najmanje uvredljivo je da kazem. Oprosti im boze ne znaju sta rade. Ali im ne zaboravi. Apelujem na drzavu da stane na put i donese stroge zakone za svaku zlouoptrebu i prevaru. Ovako necemo stici nigde.

  • BALKANSKI SPIJUN

    18. avgust 2014 | 00:47

    Lepo gospodu na poligraf i da se zavrsi jednom ta prica !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA