ZBOG STRAHA OD TUČE VERNIKA: Crnogorska policija sprečila bogosluženje!

Bogosluženje je onemogućeno iz straha da se pristalice dve pravoslavne crkve, CPC i SPC, fizički međusobno ne sukobe, što se više puta ranije dešavalo u sličnim prilikama

  • 47

Crnogorska policija je danas sprečila sveštenike CPC i SPC u Crnoj Gori da služe liturgiju u crkvi Svetog preobraženja gospodnjeg na Ivanovim Koritima kod Cetinja.

Bogosluženje je onemogućeno iz straha da se pristalice dve pravoslavne crkve fizički međusobno ne sukobe, što se više puta ranije dešavalo u sličnim prilikama.

CPC je ranije najavila da će njen mitropolit Mihailo služiti liturgiju u crkvi na Ivanovim Koritima. Sveštenici SPC su, međutim, hteli da u istoj crkvi služe liturgiju, jer CPC osporavaju pravo korišcnjenja pravoslavnih hramova.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislijka

    19. avgust 2014 | 17:35

    CPC nije legitimna crkva, ne znam sta je u glavama tih zaludnih ljudi...

  • Сима

    19. avgust 2014 | 18:22

    Е моји монтенегрини "су чим ћете пред Његоша"?!

  • Radovan

    19. avgust 2014 | 18:18

    Spijuni, otpadnici. Sljam koje je anatemisala pravoslavna crkva su u CPC ! Ispod mantija imaju sluzbene legitimacije i na vezi su sa sluzbom ! Zasto se ne obrate Svetom Sinodu, Vaseljenskom saboru ako su legalni i legitimni ? Moze li sjutra da se dvadesetak kretena obuce u crkvene odore i kaze e mi smo TURBOCRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA i da napada svestenstvo po Crnoj Gori i da otima hramove jednim ili drugim nebitno ? Izgleda samo se registrujte u policiju Crnogorsku i mozete automatski biti i patrijarh Vaseljenski posto u policiji sve drugo znaju osim da rade svoj posao ali zato je dovoljno da ih predsjednik pomiluje po glavi uhapsice na njegov mig i svojega tatu i svoju mamu samo da sef bude srecan i ispunjen ! Treba osnovati 10 crkvi slicnih CPC i onda se sprdati sa policijom da po vas dugi dan juri i razdvaja kvazi svestenstvo ! Sami zakuvali pa neka sada vade kestenje iz vatre ! Sramota i bijeda bez trunke nivoa !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA