KBC "Zvezdara" platio sedam miliona dinara za kečap!

Rukovodstvo Kliničko-bolničkog centra platilo zaostali dug iz 1996. godine

  • 0

Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" platio je zaostali dug od sedam miliona dinara za kečap nabavljen još 1996. godine.

Nekoliko desetina zaposlenih u KBC "Zvezdara" protestovalo je ispred upravne zgrade ove bolnice, zahtevajući pravičnu raspodelu novca i deset odsto stimulacije za sve zaposlene.

Miroslav Cvetković, predsednik Novog sindikata KBC "Zvezdara" kaže da je od rukovodstva bolnice traženo da se plati minuli i noćni rad.

- Dobili smo odgovor da novca za to nema jer su pare "otišle" za kečap. Kada smo pitali šta to znači, rečeno nam je da je morao da bude plaćen zaostali dug od sedam miliona dinara za kečap nabavljen još 1996. godine. Nagomilali su se računi, sudski postupci i konačno je stiglo na naplatu - kaže Cvetković.

Prema njegovim saznanjima protiv bolnice se vodi još nekoliko sporova vrednih nekoliko miliona dinara.

- Mi već tri godine pokušavamo da direktoru bolnice dr Aleksandru Miloševiću i njegovim stručnim službama ukažemo na nezakonit i nestručan rad, kao i na neracionalno i nenamensko trošenje sredstava samog centra, ali i onog iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje - istakao je Cvetković.

Doktor Aleksandar Milošević, direktor Gradske bolnice, potvrdio je da je plaćen dug za kečap od sedam miliona dinara, navodeći da je "ugovor od pre 15 godina bio kriminalan".

(Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA