Amerika počela ofanzivu protiv Islamske države: Da li je kalifatu napokon odzvonilo?

Snage SAD deluju "prema ovlašćenju da podržavaju iračke bezbednosne snage i odbrambene operacije kurdskih snaga, kao i da bi zaštitili kritičnu infrastrukturu, američko osoblje i postrojenja i podržali humanitarne akcije"

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Baba kurana
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • bre bre

    26. avgust 2014 | 21:14

    Može li neko da zamisli da se jedan od tih boraca ISIL izađe sa porukom kako je on božji poslanik i prorok i da se moraju svi pridržavati božje reči (njegove). E pa upravo tako je grupa razbojnika stvorila novu veru islam i baš kao i ovi iz ISIL-a na isti način širili islam vrlo surovo. ko nije hteo da pređe u islam kazna je bila smrt. Ti isti razbojnici su se borili protiv drugih razbojnika koji su isto imali nekog svog proroka. Onaj ko je pobedio u tom ratu postao je glavni prorok i mogao je dalje da širi svoju veru ka damasku, persiji, egiptu i šire. Surovost nije bila tolika kasnije valjda je preovladala materijalna dobit, jer bolje da neko plaća porez što neće da bude musliman nego da bude osuđen na smrt. za vreme otomanskog carstva bilo je još labavije nametanje islama, ali ipak nametanje. Onda se u 20 i 21 veku pojave "islamisti" kojima verovatno nije drago što ih tako zovu jer oni se ponašaju baš onako kako i njihov prvi vođa muhamed i njegovi razbojnici i ništa manje nisu suroviji od njih. Nešto što se ljudima nameće silom i prolivanjem krvi ne može biti ništa lepo ni miroljubivo, nego uvek izvor patnje i zla. Ni druge religije nisu mnogo bolje u tome i iz njih izvire zlo. Ovaj svet će biti bolji kada se svuda stvori građansko društvo, a nestane religijska manipulacija ljudima. Samim tim što je religija sklona raznim tumačenjima znači da je štetna. nisu ljudi krivi što imaju mogućnost da je različito tumače. humanije je ukloniti religiju nego sve ljude.

  • Pera kojot!

    26. avgust 2014 | 02:31

    Sve su im to oni zakuvali a sad ih kao brane! Koja licemerstina!

  • Bin Laden مسلم سني

    25. avgust 2014 | 16:31

    Milijana @ bravo imas pravo !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA