KREĆU IZVRŠITELJI: Danas prve prinudne naplate duga za struju, za oko 100.000 ljudi!

Bez obzira na visinu duga, dužnici će, kako su najavili u EPS Snabdevanju, pored iznosa duga i zakonom određene kamate, imati obavezu da plate i troškove izvršenja, koji su za dugovanja do 30.000 dinara fiksni i iznose 4.200 dinara

  • 25

Prinudna naplata zaostalih dugova za struju za oko 100.000 potrošača koji imaju dug zaključno sa novembrom 2013. godine, počeće danas, najavilo je preduzeće EPS Snabdevanje.

Ti potrošači su opomenuti i imali su dovoljno vremena da izmire dug, a za sve koji to nisu uradili, dug će biti naplaćen prinudnim putem, poručili su iz EPS Snabdevanja i najavili da će predmeti za prinudnu naplatu biti birani po slučajnom rasporedu.

Bez obzira na visinu duga, dužnici će, kako je najavilo to preduzeće, pored iznosa duga i zakonom određene kamate, imati obavezu da plate i troškove izvršenja, koji su za dugovanja do 30.000 dinara fiksni i iznose 4.200 dinara, a za veća dugovanja obračunavaju se po skali koja je propisana i objavljena u Službenom glasniku RS.

- Dužnici koji sada plate zaostale račune ne mogu da izbegnu privatne izvršitelje jer su predmeti za izvršenje već otišli - rekao je direktor EPS snabdevanja Željko Marković i dodao da njih, pored toga, očekuju i kamate, ali i troškovi izvršenja. Govoreći o "ostalim dužnicima, koji imaju manje dugove i ne potpadaju pod ovaj talas prinudne naplate", Marković je rekao da će i tim dužnicima biti obustavljena električna energija, jer "za dug iznad 10.000 dinara idu isključenja i ona su stalna".

Privatni izvršitelji, koji su od EPS snabdevanja, dobili pođednak broj predmeta, očekuju da će od 100.000 dužnika, deo njih odmah platiti dug, a oni koji to ne učine, prinudna naplata će potrajati od nekoliko meseci do godinu dana.

Radnici elektrodsitribucija na poslovima isključenja struje često bivaju izloženi neprijatnim situacijama i napadima, što je i juče bio slučaj, kada je elektromonter Duško Markeljić u Čačku napadnut metalnom šipkom, dok je isključivao struju jednom od dužnika.

Izvršitelji angažovani na poslovima prinudne naplate dugova za struju kažu da u početku sami izlaze na teren, a kada se proceni da je potrebno, idu i u pratnji policije.

Građani i privrada, "EPS snabdevanju", za godinu dana koliko posluje, za struju duguju oko 20 milijardi dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tetka

    25. avgust 2014 | 09:16

    sramota pa opet udri po sirotinji, da imaju platu i redovna primanja platili bi ...a ko to danas ,od postenih radnika, ima 100.000,00din. u kuci. Sa 35.000.00 platom mozes da biras racuni il hleb i mleko ...IZVRSITELJI sramota...

  • Iron C

    25. avgust 2014 | 09:27

    A gde su borbena vozila protiv besnih neplatisa,ha ha ha Da nije tuzno bilo bi smesno ,koja drzava je postala nasa Srbija!

  • Boki

    25. avgust 2014 | 09:04

    Nadam se da ce krenuti od onih koji imaju navece dugove i najvecu imovinu... Posto su do sada obicno sirotinji prvo sekli struju valjda ce promeniti praksu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA