Osmomesečnu bebu iz Nemačke proteruju u Srbiju!

Savezni zavod za izbeglice iz Nirnberga poslao pismo dečaku da ima rok od 7 dana da napusti ovu zemlju! Dečakova majka Maida Mursalović kaže da su njena deca rođena u Nemačkoj i da imaju pravo da tamo i ostanu

  • 1

Nemački Savezni zavod za migraciju i izbeglice iz Nirnberga zapretio je jednoj osmomesčcnoj bebi da će biti proterana u Srbiju! Bebina porodica živi u Minhenu već 13 godina. Iz Zavoda kažu da je pismo poslato automatski.

Prema navodima minhenskog lista Miniher abendcajtung, u pismu se od osmomesečnog dečaka traži da u roku od

sedam dana napusti Nemačku, jer će u protivnom biti proteran. Dečakova majka Maida Mursalović od 1999. živi u nemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj, gde je, bežeći od rata u Srbiji, stigla s roditeljima i bratom.

Minhenski list citira majku bebe, za koju se navodi da ima dozvolu boravka u Nemačkoj, koja kaže da su njena deca rođena u Nemačkoj i da imaju pravo da tamo i ostanu.

Nakon pisanja nemačkog lista o ovom slučaju, predstavnik Saveznog zavoda za migraciju je saopštio da "odojče nikada ne biva proterano samo, bez majke ili oca".

Rečeno je i da je pismo u kojem se preti proterivanjem često automatski poslato. Smisao takvih pisama je u tome da vlasti nadležne za strance i njihov boravak počnu da se bave nekim slučajem.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA