Oružje koje je najbolje čuvana tajna Pentagona, misteriozno je eksplodiralo (VIDEO)

Hipersonična raketa koju je testirala američka vojska, eksplodirala je samo četiri sekunde nakon lansiranja na Aljasci

  • 31

Tajno oružje američke vojske, hipersonična raketa koja može da pogodi bilo koju metu u svetu za samo pola sata, misteriozno je eksplodirala na Aljasci, samo četiri sekunde nakon lansiranja.

Eksploziju rakete uslikao je fotograf Skot Vajt iz obližnjeg grada Kodijaka, a kako su naveli u Pentagonu, u incidentu nije bilo povređenih.

- Eksplozija se dogodila ubrzo nakon lansiranja zbog problema na sistemu. Najvažnije je da nije bilo povređenih - izjavila je portparol američkog ministarstva odbrane Morin Šuman.

Uz brzinu pet puta veću od brzine zvuka, što je oko 6.000 kilometara na sat, SAD će moći da pogode bilo koji cilj na Zemljinoj kugli za samo 30 minuta.

Inače, na ovom naoružanju Pentagon radi godinama unazad. Pored američke vojske, spekuliše se da na razvijanju ove vrste oružja koja je daleko efikasnija u odnosu na balističke rakete, radi i Kina.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    26. avgust 2014 | 18:11

    sve je to nemacka tehnologija stara, samo sto nemci nisu imali vremena da naprave.....

  • Srđan

    26. avgust 2014 | 15:17

    Ovo nije ništa novo, samo unapređena stara tehnologija. Rusi su još 60-tih godina prošlog veka konstruisali te motore. Vojska Srbije ih ima u svom arsenalu na raketama zemlja-vazduh Kub, NATO oznaka SAM-6. Imamo ih još od 70-tih i postižu brzinu od oko 4,5 maha. Eto, tehnologija stara 40 godina. Postoji još modela raketa sa ovom tehnologijom, vazduh-vazduh i neke protiv brodske rakete.

  • Stiffmeister

    26. avgust 2014 | 14:55

    Dzaba im, Rusi su korak ispred . :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA