OPET U ZATVORU: Vlada Japanac uhapšen zbog reketiranja!

Vlada Japanac, označen je kao član grupe Dušana Spasojevića Šiptara. Dospeo je u javnost nakon pokušaja atentata na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, jer su se u njegovom stanu tada navodno skrivali Dušan Spasojević i Mile Luković

  • 21

Vladimir Jovanović zvani Vlada Japanac, nekadašnji pripadnik kriminalnih grupa iz Surčina i Zemuna, ponovo je u pritvoru. I ovog puta uhapšen je zbog krivičnih dela po kojima je godinama poznat policiji - iznude, pretnje, otmice i izazivanje opšte opasnosti.

Sa njim su uhapšeni i Nenad M. (36) i Aleksandar G. (44), koji su, takođe, odranije poznati policiji, prenosi "Blic". Zemunska trojka je uhapšena zbog maltretiranja i iznuđivanja novca od nekoliko građana, uglavnom Zemunaca. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor. Nadležni nisu želeli da preciziraju koga i kako su ucenjivali jer žele da zaštite žrtve.

Vlada Japanac, označen je kao član grupe Dušana Spasojevića Šiptara. Iza sebe već ima pravosnažnu presudu na četiri godine zatvora jer je 2005. godine pokušao da iznudi 50.000 evra od vlasnika "Maksis taksija"Nenada Mikića. On je odmah po izricanju presude pobegao iz zemlje. Ukoliko nova iznuda stigne do suda Jovanović bi mogao da bude osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Jovanović je dospeo u javnost nakon pokušaja atentata na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine. U njegovom stanu u Budvi tada su se navodno skrivali Dušan Spasojević i Mile Luković. Neposredno pre Jovanovićevog izručenja iz Španije 2009. policija je dobila informaciju da se na Aerodromu "Nikola Tesla" sprema njegovo ubistvo. Zločin su, navodno, planirali njegovi bivši bliski saradnici iz zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA