Verbić: Fakulteti ozbiljnije shvatili doktorske studije

- U toku je reakreditacija visokoškolskih ustanova. Uslovi su oštriji nego što su bili, i, koliko vidim, svi se trude da te uslove ispune. Mislim da imamo jedan pozitivan trend i da svi ozbiljnije shvatamo doktorske studije - rekao je ministar prosvete

  • 2

Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić izrazio je zadovoljstvo jer su, kako je ocenio, svi univerziteti i fakulteti u Srbiji ozbiljnije shvatili doktorske studije.

- U toku je reakreditacija visokoškolskih ustanova. Uslovi su oštriji nego što su bili, i, koliko vidim, svi se trude da te uslove ispune. Mislim da imamo jedan pozitivan trend i da svi ozbiljnije shvatamo doktorske studije - rekao je Verbić novinarima u Beogradu.

Upitan koliko je zadovoljan brzinom rešavanja spornih doktrorata na nekoliko univerziteta, čiju su autentičnost osporili naučnici u analizama objavljenih na sajtu Peščanika, on je rekao da je to na samim univerzitetima i fakultetima.

- Zato i postoji autonomija univerziteta koja je možda negde i prevelika. Ako i jeste, to će se rešavati izmenama Zakona o visokom obrazovanju koji će u utorak ući u skupštinsku proceduru - najavio je ministar.

Verbić je dodao da će se po usvajanju izmena i dopuna tog zakona, odamah nastaviti rad na izradi novog Zakona o visokom obrazovanju.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a

    28. avgust 2014 | 14:50

    Moj otac kad je 90ih spremao doktorat to je bilo visegodisnja golgota, tada se znao red ko moze da doktorira i kada a ne kao danas sa plasticnom kasicicom u ustima. Jos jedna nebuloza oko tih doktorata je ta sto je svako zinut za doktorat a doktorat koristi samo ljudima koji prave akademsku karijeru, profesor ili strucni saradnik u nastavi.

  • obični cetnik

    28. avgust 2014 | 19:18

    Ja nisam ništa završio imam kurs i diplomu ravnogorac bio sam u Srebrenici ali samo kao posmatrac pa ovaj ministar sem frizure ima i mozga vidi se da je iz siromašne familije spavao kod dede na kauču

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA