Srpkinje švercovale 2,2 kilograma kokaina u koferima!

Dve Srpkinje uhapšene su na aerodromu u Ekvadoru dok su pokušavale da prošvercuju u Amsterdam 2,2 kilograma kokaina. Međutim, policija ispituje i mogućnost da im je droga podmetnuta

  • 7

Katarina A. i Slavica T. uhapšene su nekoliko minuta pre početka ukrcavanja putnika na redovni let za Amsterdam na aerodromu u Santjago de Gvajakilu, najvećem gradu Ekvadora.

Specijalno dresirani psi u njihovom prtljagu nanjušili su drogu i praktično se obrušili na njihove kofere u tunelu kojim se prtljag transportuje do aviona. Agenti specijalne jedinice za borbu protiv narkotika su Katarini A. i Slavici T. prišli u bescarinskoj zoni, dok su sa ostalim putnicima čekale da su ukrcaju u avion. Predočeno im je da s njihovim koferima nešto nije u redu, zbog čega im je naređeno da pođu sa agentima, prenosi "Blic".

Kada su ispraznile svoje kofere u njima je pronađeno 2,2 kilograma kokaina, koji je bio upakovan u pet plastičnih kesa plave i zelene boje. Droga je bila sakrivena u džepovima lične garderobe. Žene su potom odvedene u pritvor, a droga je zaplenjena.

Ekvadorska policija pretpostavlja da Holandija nije bila krajnja destinacija na koju je trebalo da prenesu kokain. Ukoliko Katarina A. i Slavica T. budu optužene za šverc, sudiće im se u Ekvadoru. Takođe, policija će ispitati boravak Srpkinja u ovoj zemlji i proveriti gde su odsedale, zbog postojanja mogućnosti da im je droga podmetnuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    28. avgust 2014 | 21:31

    Au...gledaćemo ih na discovery-u...

  • stogodisnjak

    28. avgust 2014 | 22:18

    Nije nase, nasli smo !

  • Frigo

    28. avgust 2014 | 21:53

    visto sumnjam da su one to I uradile samk im je neko podmetnuo.samo se pitam sta su trazile tamo u ekvadoru mozda da malo sopinguju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA