NJIHOVA JE SVE VEĆA I VEĆA: Leskovčani ponovo ispekli pljeskavicu za Ginisa!

Ćevabdžije već sedam godina za redom nižu rekorde u pravljenju najveće pljeskavice. Ove godine, premašili su svoj prošlogodišnji rekord za jedan kilogram

  • 9

Ćevabdžije Ivan Đorđević i njegov učenik Nikola Petković ispekli su večeras na Roštiljijadi u Leskovcu pljeskavicu od 56 kilograma, kilogram težu nego prošle godine.

Ove ćevabdžije leskovačkog preduzeća MK Mesara veteran već sedmu godinu za redom niže nove rekorde. Kako kažu, tajna je u kvalitetu mesa, višegodišnjem vežbanju, spretnim rukama i skari na kojoj vatra nije ni prejaka, ni preslaba.

- Ovo takmičenje nema više veliku draž jer naše kolege godinama izbegavaju da izađu na megdan. Mogli smo da napravimo i težu i veću pljeskavicu, ali nema svrhe. Doduše da su ovde predstavnici Ginisa, bili bismo u stanju da spravimo pljeskavicu tešku i 100 kilograma - objašnjava Ivan Đorđević, prenosi "Blic".

Pečena pljeskavica imala je prečnik od 147 i bila je debela 2,5 centimetra. Podeljena je deci koja su budno pratila njeno pečenje i stanarima gerontološkog centra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nbg

    28. avgust 2014 | 23:08

    Leskovacka rostiljijada je izgubila smisao i to upravo zbog kvantiteta! Sto vece, sto skuplje, sto vise... Daleko je otislo od kvaliteta! Ove godine sam se slucajno zatekao poslom u Pirotu i prisustvovao njihovij rostiljijadi! Skromno je reci da sam odusevljen! Sta ljudi spremaju i glavno sa kakvom paznjom i ljubavlju - to treba videti i doziveti. A i probati nararavno.

  • Ivica

    29. avgust 2014 | 13:05

    Vise soje ima u pljeskavicama nego mesa stvarno steta

  • Andreas

    29. avgust 2014 | 16:50

    Ja sam iz Leskovca i evo prave istine:Mnogo naroda..nema se para i prazni su skoro standovi za prodaju..pa vec drugog dana su skoro svi u panici spustili pljeskavice sa 150-200din na 100din..da bar izvuku troskove.Nekada pre 10 god nisi mogo na red da dodjes za pljeskavicu..sad u spicu u 22-23:00 su prazni standovi...i unutra u satorima po 5-6 stola..prazno..narod samo seta i gleda..a i od 20-30 standa su samo 3-4 Leskovcani..sve sa strane KrusevacCacak...za 4-5 god ce se ugasiti to..najbolje rade ovi sa sitnicama..igrackama..vozicima itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA