EKSKLUZIVNO - FIKRET ABDIĆ ZA TELEGRAF: Podići ću "Agrokomerc" iz pepela!

Nekadašnji bosanski političar poručuje da će, zajedno sa 13 hiljada deoničara i radnika vratiti ovoj kompaniji stari sjaj

  • 0

Nekadašnji vlasnik "Agrokomerca", bosanski političar Fikret Abdić, u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf.rs kaže da će uraditi sve da ponovo podigne ovu firmu na noge, ali i objašnjava zbog čega se u narednom periodu neće oglašavati u drugim medijima.

Nakon 10 godina provedenih u zatvoru, Abdić, koga su meštani Velike Kladuše od milošte pre skoro 20 godina prozvali "Babo", planira da nekadašnjem gigantu i jednoj od najjačih kompanija u SFRJ, "Agrokomercu", ponovo vrati stari sjaj. Iako je iza rešetaka proveo čitavu deceniju, Abdić se već posvetio planovima za ovu firmu.

- Iz zatvora sam izašao sa željom, vjerom i snagom da zajedno sa obespravljenim dioničarima i radnicima "Agrokomerca", njih 13.600, njihovim nasljednicima, kooperantima i njihovim nasljednicima, te svim građanima, kao ulagačima u izgradnji infrastrukture na poslovnom području "Agrokomerca", podignemo našu firmu iz pepela i na taj način stvorimo uvjete generacijama iza nas da ostanu i opstanu na tim prostorima - kaže Abdić za naš portal.

On tvrdi da pojedini bosanski mediji tendenciozno plasiraju neistine o njemu i tako stvaraju ambijent u kome se "sve vraća u period od 1993. do 1995. godine":

- Odgovarati na te neistine značilo bi gubljenje energije potrebne za zadatke koji nam predstoje, ali istovremeno predstavlja i opasnost po mene u predmetu protiv Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji se vodi pred evropskim Sudom za ljudska prava u Strazburu.

Zbog postupka pred sudom u Strazburu, ali i zbog posla oko "Agrokomerca", Abdić u narednom periodu neće davati izjave za medije.

- Meni, Udruženju za zaštitu nezaposlenih dioničara i ljudima koji su na različite načine uključeni u Projekat preuzimanja i obnove "Agrokomerca", potrebno je vrijeme u kojem ćemo precizirati korake - zaključuje Babo.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA