KADA BISMO IMALI GOMILU PARA: Evo šta bi Srbi kupovali jer misle da je najkvalitetnije!

Srpskim građanima u internet anketi zatraženo je da navedu naziv proizvođača porodičnih automobila koji nudi apsolutno najviši nivo kvaliteta na srpskom tržištu i najveći broj anketiranih odgovorio je - Mercedes. Pogledajte šta je za građane najkvalitetnije u drugim kategorijama

  • 34

Kada bi prosečni srpski građanin imao neograničenu količinu novca na raspolaganju i ukoliko bi pri kupovini isključivo odlučivao na osnovu kvaliteta, vozio bi Mercedes, koristio Samsung mobilni telefon, slušao Rolingstonse, Rijanu ili Željka Joksimovića i gledao bi teniske mečeve u kojima igra Novak Đoković, rezultati su istraživanja koje je u julu ove godine provela švajcarska organizacija ICERTIAS (International Certification Ašociation GmbH) sa sedištem u Cirihu.

Srpskim građanima u internet anketi zatraženo je da navedu naziv proizvođača porodičnih automobila koji nudi apsolutno najviši nivo kvaliteta na srpskom tržištu i najveći broj anketiranih odgovorio je - Mercedes.

Na pitanje o apsolutno najkvalitetnijoj muzičkoj grupi u svetu, najveći broj srpskih ispitanika naveo je Rolingstonse (Rolling Stones), a u kategoriji najkvalitetnijeg muzičkog izvođača odnosno pevača/pevačice - na prvo mesto smestila se - Rijana (Rihanna).

Teniser Novak Đoković pozicionirao se na prvo mesto kao najkvalitetniji svetski i domaći sportista prema mišljenju srpskih građana, dok je Real Madrid po mišljenju ispitanika u Srbiji, najkvalitetniji sportski klub na svetu.

Kao najkvalitetniju srpsku muzičku grupu, najveći broj srpskih ispitanika u QUDAL istraživanju navodi Riblju Čorbu, dok kao najkvalitetnijeg pevača ponajviše navode Željka Joksimovića.

U komercijalnim kategorijama QUDAL istraživanja, kao ponuđače apsolutno najvišeg nivoa kvaliteta, srpski građani navode Moju kravicu (kategorija: mleko); Neskafe (kategorija instant kafa); Nektar (kategorija voćnih sokova); Minakva (kategorija gaziranih voda); Nivea (kategorija krema za lice); Tošiba (prenosni računari); Adidas (sportska obuća); Komercijalna banka (banke); Dunav osiguranje (osiguravajuća kuća), Viza (kreditna kartica)...

U samom istraživanju učestvovalo je 1.200 građana Srbije starijih od 15 godina koji koriste internet. Anketa je obuhvatila celokupanu teritoriju Republike Srbije, navedeno je u istraživanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MD

    29. avgust 2014 | 11:35

    Prvo treba izvaditi praziluk iz dupeta!

  • Nina

    29. avgust 2014 | 17:08

    Kad bih imala para prvo bih kupila pakovanje makarono od 150-200 dinara umesto onih na akciji od 30-40 dinara, i kupila bih odjednom kilogram srpskih kobasica da se ne sramotim više u mesari sa 100-200 grama stalne kupovine.

  • Deki Sever

    29. avgust 2014 | 11:33

    Pa da,klasicni Srpski kompleksi.Ovamo na sva usta pljuju po gastarbajterima kada god imaju priliku,smetaju im njihovi "besni" automobili,itd.....A onda kao iz topa,svi bi zeleli Mercedes,Samsung Galaxy(pretpostavljam najnoviji,logicno)itd.....Srbija,zemlja iskompleksiranih i zavidnih ljudi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA