• 19

SREĆA U NESREĆI: Ne plene šporete i frižidere ako dugujete za struju!

Svetlana Manić zamenik predsednika Komore izvršitelja rekla je da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.

  • 19

Građani koji imaju dugovanja za struju iz perioda od 1. jula do novembra 2013. prvo mogu da očekuju stavljanje administrativne zabrane na platu ili penziju.

- Ukoliko nemaju primanja, proveravaćemo stanje njihovih računa u bankama, a naplata je moguća i oduzimanjem pokretnih stvari uključujući automobile, motore, pa i nepokretnu imovinu- kaže Svetlana Manić zamenik predsednika Komore izvršitelja. Manićeva je dodala da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.

Prinudna naplata sa kojom je EPS startovao juče obuhvataće oko 100.000 dužnika iz cele Srbije čija dugovanja iznose od 5.000 do 50.000 dinara, najčešće tridesetak hiljada.  U EPS kažu da će prinudna naplata obuhvatiti potrošače čija bi dugovanja uskoro mogla da zastare, piše "24 sata".

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Rok zastarevanja je godinu dana i sada krećemo u naplatu struje građanima čija dugovanja bi mogla da zastare u periodu od jula do novembra- navode u EPS-u.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Zone

    Redovno izmirujem obaveze prema EPS-u i ne dugujem im ništa, ali ova prinudna naplata u vreme kada ljudi odvajaju novac za školu, ogrev i zimnicu predstavlja svojevrsan genocid nad sopstvenim narodom. Neka im služi na čast...

  • Nina

    EPS koji je isplatio 13tu platu svim zaposlenima za 2013 godinu opljačkao je sve vlasnike stujomera za 16,5 miliona evra ili 1,95 milijardi dinara. 600 direktora EPSa koji su partijsko profiterska birokratska tekovina nove vlasti potrošili su sigurno više od ovih 16,5 miliona evra. Da li gradjani treba da plaćaju bahanalije EPSa, jer dok im se smanjuju plate i rastu cene EPS koji ima trećinu zaposlenih viška od 33000 zaposlenih i dalje naplaćuje izmišljene harače "naknade za merno mesto" i "angažovanu snagu". Tekuća zakonodavna izvršna i sudska vlast je u dogovoru sa EPSom jer EPS od opljačkanog od gradjana uplaćuje vladi 20 procenata plena, pa ni policija ni sudstvo nisu reagovali na pokušaj pljačke 40,000 gradjana sa lažnim "slučajno uvečanim" računima za struju u decembru i januraru.

  • Sandžak

    5. oktobar je blizu!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima