Euleks hapsi gradonačelnika opštine Zubin Potok Stevana Vulovića i bivšeg predsednika Slavišu Ristića!

Prema rečima zamenice šefa Euleksa Žoel, Vulović je osumnjičen za organizovanje bekstva lica lišenih slobode, a Ristić za ugrožavanje UN-a i pridruženog osoblja kao i za teško ubistvo

  • 4

- Nalozi sa hapšenje su izdati. Ako se Stevan Vulović i Slaviša Ristić pojave na Kosovu, na tužiocu će biti da razmotri zahtev za njihovo zadržavanje, ili ne. To je na pravosudnim institucijama, ne na meni, ili bilo kom drugom političkom činiocu – rekla je je zamenica šefa Euleksa Žoel Vašter, u intervjuu radiju "Kontakt plus".

Ona je naglasila da je Vulović obećao tužiocu da će se odazvati pozivu.

- Vulović je sam doneo odluku da se ne odazove tom pozivu, tako da je on lično doneo odluku da ne nastavi rad gradonačelnika – komentrisala je Vašter optužbe da Euleks ugrožava rad opštine Zubin Potok.

Prema njenim rečima Vulović je osumnjičen za organizovanje bekstva lica lišenih slobode, a Ristić za ugrožavanje UN-a i pridruženog osoblja kao i za teško ubistvo.

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije Marko Đurić je izjavio da je izdavanje naloga za hapšenje Vulovića i Ristića unelo veliki nemir među Srbe na severu KiM i da u znatnoj meri otežava normalizaciju odnosa imajući u vidu "eventualni porast tenzija i destabilizaciju".

- Veoma je važno da se na odgovoran način i u skladu sa zakonom u dijalogu sa Euleksom sva otvorena i sporna pitanja rešavaju, nema nikakvog razloga da naša zajednica bude izložena dodatnim pritiscima – rekao je Đurić uveren da su "Ristić i Vulović ljudi koji svoju zajednicu predstavlju ili su je predstavljali u dobroj meri".

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаврило Принцип

    31. avgust 2014 | 18:33

    @patriota Šta je pisac hteo da kaže...? Ccccc

  • Sternbrigadier

    31. avgust 2014 | 20:39

    Zato Eulex lize tamo gde mu nije mesto.Oni slusaju naredjenja iz Albanske kuhinje. EU dovodi citavu Evropu tako u opasnost.Koji su to bednici.Nece ova prica jos dugo trajati.Evropa pocinje drugacije stvari da balansira.

  • Patriota

    31. avgust 2014 | 17:49

    Brsvo euleks li on je već u Rbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA