EBOLA ĆE SE TEK ŠIRITI: Štrajkuju bolničari koji leče zaražene!

- Treba nam odgovarajuća oprema za rad i bolja plata jer rizikujemo živote - rekao je Džon Tugbeh, portparol štrajkača u bolnici u Liberiji, zemlji koja je najteže pogođena epidemijom ove opasne bolesti

  • 0

Bolničari najveće bolnice u Liberiji, zemlji koja je najviše pogođena epidemijom ebole, počeli su u ponedeljak štrajk zahtevajući bolju platu i odgovarajuću zaštitnu opremu.

- Treba nam odgovarajuća oprema za rad i bolja plata jer rizikujemo živote -  rekao je Džon Tugbeh, portparol štrajkača u bolnici u Monroviji.

Bolničari odbijaju da se vrate na posao dok ne dobiju zaštitnu opremu, kombinezone koji sprečavaju prenošenje zaraznih bolesti.

Liberija je imala samo 50 doktora na 4,3 miliona ljudi pre epidemije, a mnogi medicinski radnici su i preminuli od opasne bolesti. Stanje u toj zemlji gde nedostaju osnovna medicinska sredstava i hrana,  pogoršalo se odlukom nekih avioprevoznika da prekinu letove u zemlje pogođene epidemijom, među kojima je i Liberija.

Nekoliko susednih zemalja zatvorilo je granice, a mnoge međunarodne organizacije povukle su svoje osoblje iz regiona.

Ebola je do sada odnela 1.552 života u četiri zemlje Zapadne Afrike. Liberija je najviše pogođena država sa 694 smrtnih slučajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA