Ruski fotoreporter ubijen u Ukrajini! (FOTO) (VIDEO)

Istraga je pokazala da se Andrej Stenjin, koji je radio za rusku agenciju RIA Novosti, nalazio u koloni izbeglica na koju je ukrajinska vojska 6. avgusta otvorila vatru i tom prilikom je on izgubio život

  • 4

Ruski fotoreporter Andrej Stenjin, koji se od početka avgusta vodio kao nestao, pronađen je mrtav u Ukrajini, saopštila je danas ruska agencija RIA Novosti za koju je fotoreporter radio.

 

- Naš kolega, fotograf Andrej Stenjin je mrtav. Ispostavilo se da on nije zarobljen, a poginuo je još pre mesec dana - izjavio je direktor RIA Novosti Dmitrij Kiseljev, a prenela agencija AFP.

 

 

Istraga je pokazala da je Stenjin poginuo dok je bio na novinarskom zadatku u predgrađu grada Snežnoje, u Donjeckom regionu, kada se njegov automobil našao pod paljbom ukrajinske vojske, navodi se u saopštenju Ruskog istražnog komiteta.

 

Stenjin je 6. avgusta vozio svoj automobil u koloni izbeglica, koju su čuvala šestorica pripadnika proruskih snaga, kad je na njih na putu od Snežnoja do Dmitrovke otvorila vatru ukrajinska vojska, a fotoreporter je poginuo.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA