JACENJUK ODBIO RUSE: Putin pravi SSSR!

- Stvarni Putinov plan je da uništi Ukrajinu i obnovi Sovjetski Savez - izjavio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk posle telefonskog razgovora predsednia Rusije Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika Petra Porošenka

  • 82

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk odbio je danas predloge ruskog predsednika Vladimira Putina za uspostavljanje mira u Ukrajini, rekavši da je to pokušaj da se zavara Zapad uoči samita NATO i da se izbegnu nove sankcije protiv Moskve.

- Stvarni Putinov plan je da uništi Ukrajinu i obnovi Sovjetski Savez. Ruski režim je ignorisao ili flagrantno kršio sve ranije dogovore - u Ženevi, Normandiji, Berlinu i Minsku - rekao je Jacenjuk.

Putin je pozvao ukrajinske vlasti da prekinu upotrebu avijacije u naseljima, dok je proruskim snagama poručio da obustave dejstva i izrazio uverenje da će rešenje za situaciju u Ukrajini biti usvojeno 5. septembra na sastanku kontakt grupe predstavnika Kijeva i jugoistočne Ukrajine.

On je potvrdio da je razgovarao telefonom sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o planovima za rešavanje situacije u Ukrajini, navodeći da je plan sadržan u sedam tačaka.

- Predsednici su se međusobno složili o koracima koji će omogućiti da nastupi mir - navodi se u saopštenju zvaničnog Kijeva, objavljenom nakon telefonskog razgovora između Putina i Porošenka.

Pres služba ukrajinskog predsednika saopštila je da su predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko u telefonskom razgovoru, postigla dogovor o "stalnom prekidu vatre" na istoku Ukrajine, u regionu Donbas.

Putinov portparol Dmitrij Peskov je, međutim, rekao da su "Putin i Porošenko zaista razgovarali o koracima koji će doprineti postizanju primirja između proruskih i ukrajinskih snaga, ali Rusija ne može da učestvuje u dogovaranju prekida vatre pošto nije jedna od strana u sukobu".

(Telegraf.rs / Tajug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rama iz ciriha

    3. septembar 2014 | 21:59

    Ovaj putin je psihicki bolestan i sizofren

  • lenjin

    4. septembar 2014 | 00:22

    putinoljupci pogledajte masu dislajkova na vasim komentarima, drago mi je da znam da je vecinski narod Srbije na strani Ukrajinaca neduznih, a ne ovog megalomana i krimosa Putina, kome se ne svidja neka ide iz Srbije u Sibir !

  • Harlot

    3. septembar 2014 | 21:24

    Putina sada a Rusku Pravoslavnu Crkvu oduvek zanima samo zlato i bogaćenje i to tako da mora i na kraju jest veće od Rima i Vatikana i o tome se radi još od 11st i raskola i zato je SPC I RPC stvorili i finansirali Crnu ruku koja je pokrenula najveće zlo u istoriji a sada možda pokrene još jedno...sve zbog bogaćenja gasa,nafte...a jadan Papa pokušao da radi na ujedinjenju hrišćanske crkve pa da Moskva deli svo ono zlato i bogastvo sa njima e malo sutra a Putin samo treba da odluči kad će da počisti ove islamiste ili još bolje da se udruži sa njima pa da mu oni budu udarna snaga za širenje i vladanje jer tako su to Ameri radili...ali pitanje je samo dokle će Vatikan da ćuti a kad on krene...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA