DEPORTACIJA: Milićev u Srbiji za 10 dana?

Postupak ekstradicije je znatno duži i podrazumeva da obimna dokumentacija koja je prikupljena, a koja dokazuje da ima osnova za sumnju da je baš Milićev učinio krivično delo, mora da bude prevedena na kineski jezik

  • 16

Marko Milićev (33), koji se sumnjiči da je 25.jula na Brankovom mostu pokosio Luku Jovanovića (21), koji je od zadobijenih povreda preminuo, mogao bi da bude predat u ruke srpskih vlasti već u narednih 10 dana.

Kako Kurir saznaje, razmatra se mogućnost da umesto postupka ekstradicije Milićev jednostavno iz Kine bude deportovan u Srbiju.

- Kineske vlasti imaju osnov da, umesto da čekaju dokumentaciju iz naše zemlje, ovog begunca deportuju s obzirom na to da mu je viza za boravak u toj državi istekla. Ukoliko bude doneta takva odluka, on bi u narednih desetak dana mogao da bude izručen našoj državi - kaže izvor tog lista i objašnjava da to praktično znači da bi on bio proteran s teritorije te države.

Postupak ekstradicije je znatno duži i podrazumeva da obimna dokumentacija koja je prikupljena, a koja dokazuje da ima osnova za sumnju da je baš Milićev učinio krivično delo, mora da bude prevedena na kineski jezik.

- Tek kada bude prevedena, dokumentacija se preko Ministarstva pravde dostavlja kolegama iz Kine, koji je ratmatraju i donose odluku. Ta procedura, u najboljem slučaju, mogla bi da potraje i 20 dana - kaže izvor tog lista.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    4. septembar 2014 | 00:35

    Dragi Kinezi, dragi nasi prijatelji, sudite Vi njemu po vasem zakonu. Vi ste njega uhvatili, na Vasoj teritoriji. Hvala vam velika na brzoj i sposobnoj inervenciji. Posto je poznati narkoman vadite krv, uverite se i Vi pa ga sudite. Mi gradjani Srbije uvek cemo biti zahvalni Vasoj drzavi... Hvala vam u napred....

  • ALEX

    4. septembar 2014 | 07:42

    On je bio na poternici, kako je uopšte mogao da dobije vizu jel moze to neko da objasni!?

  • Struja

    4. septembar 2014 | 10:27

    Zasto treba 10 dana?I kako je uspjeo stici do Kine ako je bio u Turskoj i ako se navodilo "steze mu se obruc nema kud"?Nije mogao tek tako unici u drugu zemlju-drzavu bez kontrole i granice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA