NESREĆA U ZENIČKOM RUDNIKU ZBOG ZEMLJOTRESA: Zarobljeno osam rudara!

U urušavanju rudnika, izazvanog zemljotresom, u rudniku Raspotočje zarobljeno je osam rudara kojima se se vazduh dostavlja putem cevi za odvod vode širine 10 cm i u 19.40 su se svi osećali dobro

  • 6

Zenicu je danas oko 17 sati pogodio zemljotres jačine 3,4 stepena Rihterove skale, a u rudniku Raspotočje došlo je do obrušavanja. Osam rudara je zarobljeno.

Kako javlja Dnevni Avaz, dvojica rudara su prebačena u bolnicu i van životne opasnosti su, a spasilačke čete pokušavaju da dođu do osam zatrpanih rudara. Oni su dobili dotok vazduha i pokušava se da im se osigura izlaz, piše Dnevni Avaz.

Prema najnovijim informacijama, stižu pojačanja za iskopavanje, a još se ne zna koliko treba kopati do zatrpane grupe. Pojavile su se i tvrdnje da je u jami ostalo 30 do 35 rudara, ali direktor rudnika Raspotočje Esad Čivić za Dnevni Avaz kaže da je u jami osam rudara.

Rudarima se vazduh dostavlja putem cevi za odvod vode širine 10 cm i u 19.40 su se svi osećali dobro. Sa njima je kontakt uspostavljen rudarskom radio vezom.

Oko 20 sati Esad Čivić obratio se porodicama koji je kazao da je zarobljeno osam rudara i da im se dostavlja vazduh, a četiri ekipe čete za spasavanje radi na otkopavanju.

- Oni su živi, zdravi i nepovređeni i imamo komunikaciju s njima - kazao je Čivić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TEODORA

    4. septembar 2014 | 21:16

    Pozrdav za moje Zenicane.

  • nocna ptica

    5. septembar 2014 | 00:58

    Sada gledam vandredne vijesti na BHT1 i nova informacija je da je zarobljeno 34 rudara :( samo da ih sto prije izvuku

  • TEODORA

    4. septembar 2014 | 21:35

    Pozdrav....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA