DA LI BISTE GLASALI ZA NJEGA? Pevač Gotje osnovao političku partiju! (VIDEO)

Partija koju je osnovao Gotje sa još dva člana benda, imaće za cilj da dokaže da je politička arena dostupna svima, a ne samo "doživotnim političarima"

  • 2

Australijski pevač Gotje, koji se proslavio mega hitom "Somebody That I Used to Know", osnovao je političku partiju zajedno sa dvojicom članova grupe "The Basics", Krisom Šrederom i Timom Hitom.

Oni se nadaju da će moći da se kandiduju već na narednim izborima u australijskoj državi Viktoriji. Njihov cilj je da dokažu da je politička arena dostupna svima, a ne samo "doživotnim političarima".

- Politika se, u ovoj zemlji, doživljava kao nešto što pripada samo eliti. Imamo političare od karijere, koji najčešće potiču iz bogatih porodica. Oni se pripremaju da budu doživotni političari, bez drugog iskustva u životu osim članstva u mladim liberalima ili socijalistima - izjavio je Šreder australijskoj novinskoj agenciji AAP.

- Donošenje odluka ne bi smelo da bude u isključivoj nadležnosti elite. I obični muzičari bi trebalo da imaju pravo da ih donose - zaključio je muzičar, navodeći da će u političkom programu nove stranke svakako biti i izvesne doze rokenrola.

Partija, koja do novembra mora da okupi najmanje 500 registrovanih članova da bi učestvovala na izborima, prvenstveno će se zalagati za obrazovanje, posebno u okviru aboridženske zajednice, kao i za lakši pristup muzici u zabačenijim delovima Australije.

Muzički trio svoju političku kampanju vodi preko Fejsbuka.

Ovo je planetarni hit koji je Gotjeu doneo svetsku popularnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • La la

    5. septembar 2014 | 00:06

    Gotye je sad somebody that we used to know....

  • Selina

    5. septembar 2014 | 00:34

    Glasam za pevaca, ne za politicara! Hoce on da iskoristi javnost i svoju slavu da bi dobio vise glasova, ali ipak ne bi glasala za njega! Odlican je pevac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA