ŽESTOKI OKRŠAJI U UKRAJINI: Obnovljeni sukobi u Marijupolju! (FOTO) (VIDEO)

Vojni portparol Andreja Lisenko je izjavio da je približno 2.000 ruskih vojnika poginulo u konfliktu na stoku Ukrajine, međutim ruski Itar Tas je objavio da su prorusi, prema očevicima, uništili punkt ukrajinskih snaga na ulazu u grad

  • 7

Sukobi u istočnom gradu Marijupolju, na istoku zemlje, obnovljeni su iako se očekuje da će danas predstavnici Ukrajine, Rusije i Evropske unije postići dogovor o uspostavljanju prekida vatre i postizanju mirovnog plana, javio je Rojters.

- Naša artiljerija je stigla i raspoređena je protiv proruskih aktivista - izjavio je gradonačelnik Marijupolja Jurij Kotlubej ukrajinskom TV kanalu 112.

Komandant ukrajinske dobrovoljačke milicije sa sedištem u Marijupolju je rekao Rojtersu da su njegovi pripadnici bili pod artiljerijskom vatrom cele noći, ali da još drže proruske aktiviste u zalivu.

- Oni se bore protiv nas tenkovima i artiljerijom - rekao je on britanskoj novinskoj agenciji.

I francuska novinska agencija AFP javlja da se u predgrađu Marijupolja čuje žestoka artiljerijska vatra, a stanovništvo strahuje od velikog naleta proruskih snaga.

AFP takođe javlja i da su se tokom noći čule serija eksplozija i u Donjecku, i to najverovatnije iz pravca aerodroma.

Međutim, predstavnik Štaba za antiterorističku akciju Leonid Matjuhin u Kijevu, saopštio je da sinoćni napadi na zapadni deo Marijupolja nisu uspeli zahvaljujući naporima lokalnog stanovništva.

- Naše snage antiterorističke operacije odbile su napad, sprečivši upad ekstremista i uništivši njihovu živu silu i tehniku - naveo je on.

S' druge strane, ruski Itar Tas je pozivajući se na očevice, objavio da su prorurske snage uništile punkt ukrajinskih snaga na ulazu u Marijupolj, kao i to da su pripadnici bataljona Azov imali žrtve i da su se povukli ka gradu.

Rojters iz Kijeva je preneo izjavu ukrajinskog vojnog portparola Andreja Lisenka da je približno 2.000 ruskih vojnika poginulo u konfliktu na istoku Ukrajine, ali da je nemoguće nezavisno potvrditi te podatke, i da Rusija poriče da šalje vojnike u njegovu državu kako bi podržali proruske snage.

Istovremeno sa borbama u Marijupolju, u Lugansku takođe odjekuju eksplozije, a obe strane pokušavaju da ostvare kontrolu nad strateški važnim tačkama pred početak primirja za koje se očekuje da će biti danas potpisano u Minsku, gde je u toku sastanak kontakt grupe za Ukrajinu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • свака ка његошева

    5. septembar 2014 | 12:25

    Dosta vise samo se dzabe ubijate izmedju sebe

  • No name

    5. septembar 2014 | 12:18

    "Oni se bore protiv nas artiljerijom i tenkovima"?Jel se to on zali??Ne,treba da se bore protiv vas sa praćkama,mozda?Sacuvaj Boze...

  • Д ......

    5. septembar 2014 | 13:09

    Словени на словене. Брат на брата. Која смо ми поган. Страшно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA