UBICA IVANA STAMBOLIĆA: Mile Luković Kum umešan u ubistvo Slavka Ćuruvije!

Misleći da svedoči na suđenju za ubistvo Ćuruvije, koje inače nije ni počelo, Nenad Ilić je počeo da priča da nema veze sa tim slučajem i da ne zna mnogo o tome, "ali da ima saznanja da je u tome učestvovao Mile Luković". Na pitanje da li priča o slučaju “Ćuruvija”, Ilić je odgovorio potvrdio, nakon čega je ispitivanje prekinuto, a njemu je ukazano da svedoči u postupku za atentat na Vuka Draškovića

  • 6

Nenad Ilić, nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije, izjavio je juče pred Višim sudom u Beogradu da je jedan od vođa zemunskog klana Mile Luković (ubijen u martu 2003. godine), učestovao u ubistvu novinara i vlasnika “Dnevni telegraf” Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

Ilić, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića 2000. i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi iste godine, doveden je iz zatvora da svedoči na suđenju trojici bivših radnika beogradskog centra Državne bezbednosti zbog optužbi za pomaganje u neuspelom atentatu na lidera SPO.

Misleći da svedoči na suđenju za ubistvo Ćuruvije, koje inače nije ni počelo, Ilić je počeo da priča da nema veze sa tim slučajem i da ne zna mnogo o tome, ali da ima saznanja da je u tome učestvovao Mile Luković. Na pitanje da li priča o slučaju “Ćuruvija”, Ilić je odgovorio potvrdio, nakon čega je ispitivanje prekinuto, a njemu je ukazano da svedoči u postupku za atentat na Vuka Draškovića.

O slučaju “Drašković”, Ilić je ponovio svoje ranije tvrdnje da mu je 2003. naloženo da laže i da da izjavu koja će teretiti optužene kako bi izdejstvovao povoljniji položaj za sebe, ali da je kasnije promenio iskaz kada je shvatio da je izigran.

- Razumite, to su bile godine kada je ubijen premijer. Meni su se u zatvoru pojavili policajci i rekli da ako optužim Milana Radonjića, Ratka Romića i Stevana Bastu imaću neku šansu da se dogovorim o svom statusu. Hteo sam da se spasem višegodišnje robije. Zato sam ispričao sve kako su hteli, ali sam ipak u nekim delovima ostao namerno nedorečen - rekao je Ilić.

On je dodao da je istina da nema nikakve veze sa atentatom na Draškovića, kao i da ne zna da li optuženi Radonjić, Romić i Basta imaju nekakve veze s tim, jer je on bio samo “prašinar“, a oni operativci. Osim njega, saslušan je i nekdašnji šef DB-a Radomir Marković, takođe osuđen na višegodišnju kaznu robije, koji je odgovorio na nekoliko proceduralnih pitanja i ponovio da sa atentatom na Vuka Draškovića nema nikakve veze. Suđenje se nastavlja 29. septembra.

Na optuženičkoj klupi su nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, načelnik odeljenja u tom centru za unutrašnji ekstremizam Ratko Romić, kao i bivši načelnik za spoljni ekstremizam Stevan Basta.

(Telegraf.rs / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stanoja

    5. septembar 2014 | 14:22

    Zika zivac je dezurni krivac još ako je mrtav ladan dobitna udbaska kombinacija .... !!!!!

  • Vitez Koja

    5. septembar 2014 | 12:11

    Baš sam se iznenadio da je umešan u samo još jedno ubistvo. Deluje baš kao fin čovek.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    5. septembar 2014 | 11:53

    Pravo pitanje;zbog kog teksta je ubijen Ćuruvija? Možda je tako slobine gazde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA