Uhapšen direktor Autotransporta Kostolac!

Kako je MUP zvanično saopštio, po nalogu višeg tužilaštva, požarevačka policija ga je uhapsila zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica

  • 6

Direktor "Autotransporta" Kostolac Perica Mojović uhapšen je jutros u Požarevcu. Policija ga je saslušala u vezi sa izvršenjem krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja u javnim nabavkama.

Kako prenosi Kurir, saslušanje je u vezi sa poslovima koje je ovo preduzeće obavljalo za "Termoelektrane i kopove Kostolac".

Kako je MUP zvanično saopštio, po nalogu višeg tužilaštva, požarevačka policija uhapsila je P. M. (59) direktora Privrednog društva "Autotransport" Kostolac, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je P. M. od 2010. godine do 30. 06. 2013. godine, tokom realizacije javnih nabavki, koje je kao izvođač radova sprovodio po zahtevu naručioca Privrednog društva "Termoelektrane i kopovi Kostolac (TE KO)", suprotno ponudi svoje firme, angažovao veći broj firmi da kao podizvođači izvode radove koje je u postupku javnih nabavki dobila firma "Autotransport" Kostolac.

U ovim javnim nabavkama od 3.834.922.868 dinara naplaćenih od PD "TE-KO" Kostolac, podizvođači su angažovani za izvdedene radove i usluge u iznosu od 704.113.449 dinara.

Osumnjičeni se tereti da je naložio plaćanje ispostavljenih faktura ovim podizvođačima jednim delom putem kompenzacije u vidu uglja u količini od 7.919 tona po nabavnim cenama uglja od PD "TE-KO# Kostolac u iznosu od 2.199 dinara po toni. Na ovaj način velikom broju podizvođača omogućeno je da daljim prometom uglja po tržišnim cenama pribave neosnovanu imovinsku korist u iznosu od 31.676.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA