Pogledajte potresni dokumentarni film o stradanju jednog mesta u majskim poplavama! (VIDEO)

Poplave koje su u maju ove godine pogodile Srbiju i susedne zemlje napravile su ogromnu materijalnu štetu. Neka od naselja se do dan danas nisu oporavila od toga

  • 3

U proteklim mesecima meštani Željeznog Polja preživljavali su pravu noćnu moru. Nakon majskih poplava u kojima su uništeni putna infrastruktura, domovi, škole i privatni poslovi, u septembru ih je ponovo zadesila ista sudbina.

Uglavnom prepušteni sami sebi, meštani ovog naselja se iz dan u dan pokušavaju da se vrate životu kojim su živeli pre majskih poplava. Međutim, teško da će se to desiti ikad jer osim ogromne materijalne štete koja će u narednim godinama biti donekle sanirana, meštani Željeznog Polja će do kraja života pamtiti i na koži osećati sve ono što im se u ovoj godini dešavalo.

Kako bi pomogli svojim ljudima u nesreći i prikupili novčana sredstva za obnovu kuća u Željeznom Polju, Maid Milinkić i Admir Herić odlučili su snimiti kratki dokumentarni film koji govori o tome šta ih je sve zadeilo u prethodnim mesecima.

Režiju potpisuje Munib Milinkić, a produkciju NVO Udruženje građana "Željezno Polje - Opstanak". Pogledajte ova krakti dokumentarni film.

(Telegraf.rs / izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    7. septembar 2014 | 23:52

    primetila sam da smo mi trazili pomoc od drugih drzava a npr makedonci su dosli sami pre poziva... evo u bugarskoj vec drugi ili treci put poplave i nasi novinari kazu samo nije bilo srpskih drzavljanja... da li cemo mi sutra uzvratiti pomoc drugim drzavama?

  • Iva

    8. septembar 2014 | 02:45

    Ova prica se ne uklapa u udarne vesti.Koga briga za muku i nesrecu. Ali zato, razvodi, selfi i starlete obnavljaju ekonimiju....

  • Љиљана

    8. septembar 2014 | 09:56

    Србијо, државо - где си?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA