DALAJ LAMA: Putin je egocentrik, želi ponovo da izgradi Berlinski zid!

Dalaj lama uputio je prilično oštre kritike Rusiji, a naročito ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, rekavši mu, između ostalog, da je egocentičan i da se ponaša kao da želi ponovo da podigne Berlinski zid

  • 91

Tibetanski duhovni vođa dalaj lama, kritikovao je danas predsednika Rusije Vladimira Putina, rekavši da je egocentričan i da se ponaša kao da želi da ponovo podigne Berlinski zid.

- Njegov stav je ''Ja, ja, ja''. To je malo previše. Veoma egocentrično -  rekao je dalaj lama za jedan nemački list, podsetivši da je Putin bio predsednik Rusije, zatim premijer, a onda ponovo predsednik.

Tibetanski duhovni vođa uputio je oštrije kritike Rusiji nego Kini, koja vlada Tibetom od invazije 1950. godine, preneo je AFP. - Kina i Rusija, to su dva potpuno različita slučaja - ocenio je dalaj lama, izrazivši nadu da će "moderni svet podržati Kinu da postane demokratska zemlja".

Kina želi da bude deo globalnog političkog sistema i biće spremna da prihvati međunarodna pravila na dugi rok. Nemam utisak da u ovom trenutku to važi i za Rusiju i predsednika Putina. Navikli smo se na činjenicu da je Berlinski zid srušen. Sada, predsednik Putin izgleda želi da ga ponovo podigne. Ali on time čini štetu sopstvenoj zemlji. Izolacija je samoubistvo za Rusiju - zaključio je dalaj lama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    8. septembar 2014 | 00:22

    Sta li ce sada bedni rusofili napisati za Dalaj Lamu? Jedva cekam da vidim njihove izopacene i jedinstvene komentare. To majka jednom radja i nikada vise. HAHAHAAA!!!

  • ANTE BAN

    8. septembar 2014 | 11:54

    Tvrdnja DALAJ-LAME vidljiva je svakom iole obrazovanijem čovjeku. I ne samo to; car Putin glavni je problem medjunarodnoj zajednici i svjetskome miru! Jednostavno zato,jer ima zastrašujući nuklearni arsenal,dok islamski borci sa puškama to ne mogu biti u tolikoj mjeri. No- dalaj lama bit će sada puno omraženiji u naših komšija, ali to je već njihov problem.

  • Srbija

    8. septembar 2014 | 00:26

    Moze ga ceo svet osuditi ali sacica ovih rusofila kod nas ga brani za medalju. Nigde nema rusofila kao sto ih ima u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA