NAJNOVIJA MISTERIJA: Meteorit ili nešto drugo? Šta je napravilo krater prečnika 12 metara? (VIDEO)

Čudnu eksploziju, koja je danas odjeknula u prestonici Nikaragve Managvi, najverovatnije je izazvao meteorit, koji je pao u blizini gradskog aerodroma i napravio krater prečnika 12 metara i dubine pet metara, ali za sada nije jasno da li se on pri padu raspao ili sagoreo.

  • 3

Čudnu eksploziju, koja je danas odjeknula u prestonici Nikaragve Managvi, najverovatnije je izazvao meteorit, koji je pao u blizini gradskog aerodroma i napravio krater prečnika 12 metara, saopštile su vlasti.

Portparolka vlade Rosario Muriljo, rekla je da je komisija koju je vlada formirala da istraži ovaj događaj, potvrdila da je reč o "relativno malom" meteoritu koji najverovatnije potiče s asteroida koji je prolazio u blizini Zemlje.

Meteorit je napravio krater prečnika 12 i dubine pet metara, ali za sada nije jasno da li se on pri padu raspao ili sagoreo.

Stanovnici koji žive u blizini kratera, rekli su za lokalne medije da su čuli snažan zvuk nalik na eksploziju, a da su se zatim u vazduh razleteli tečnost, prašina i pesak, koji su imali miris paljevine.

U incidentu nema povređenih, niti su letovi na obližnjem aerodromu otkazivani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA