HAG: Presuda Karadžiću 2015, Mladiću 2016, a Šešelju ko zna kad!

Prvostepena presuda nekadašnjem predsedniku Republike Srpske mogla bi da bude izrečena u oktobru naredne godine, a nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Srpske generalu sredinom 2016

  • 59

Prvostepena presuda nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću mogla bi da bude izrečena u oktobru naredne godine, a nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Srpske generalu Ratku Mladiću sredinom 2016, najavio je glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Hasan Dželou.

On je naveo da bi prvostepena presuda nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Krajine Goranu Hadžiću mogla da bude izrečena krajem naredne godine.

Dželou je za "Nezavisne novine" rekao da još nije sasvim jasno kada će biti izrečena prvostepena presuda lideru radikala Vojislavu Šešelju.

Funkcije Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju sa sjedištem u Hagu i Međunarodnog krivičnog suda za Ruandu sa sjedištem u Aruši, po njihovom zatvaranju, preuzima i nasljeđuje Mehanizam za međunarodne krivične sudove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    8. septembar 2014 | 10:15

    Kad ce presude za Hrvate, Sipzate, Muslimane, ceo NATO pakt, Ameriku?

  • J.S.O

    8. septembar 2014 | 10:53

    ZIVECETE VECNO KAO I SVI NASI HEROJI.

  • france

    8. septembar 2014 | 11:26

    A Sesselju kad ga tamo ubiju,lakse je reci da je zlocinac nego da mu nista ne mogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA