POSLE TRANSPLANTACIJE SRCA: Hrabra Ljubica (3) stigla kući!

- Posle pune dve godine naša Ljubica je s novim srcem došla kući, u Srbiju, i živahnija je nego ikad pre! Samo trčkara, juri po dvorištu, ma diše punim plućima, ona je sad zdravo dete - kažu presrećni roditelji Ljubice Adamić koja je imala uspešnu transplantaciju srca

  • 17

Ljubica Adamić (3) iz Sremske Mitrovice, kojoj je život visio o koncu pre godinu dana, zbog čega joj je presađeno srce na AKH klinici u Beču, vratila se kući. Hrabra devojčica jedna od hiljadu koja je preživela težak oblik kardiomiopatije i vrlo rizičnu operaciju.

Ljubici je na operaciju otišla zahvaljujući 120.000 evra koje su sakupili građani Srbije i brojne poznate ličnosti.

- Posle pune dve godine naša Ljubica je s novim srcem došla kući, u Srbiju, i živahnija je nego ikad pre! Samo trčkara, juri po dvorištu, ma diše punim plućima, ona je sad zdravo dete, niko ne bi rekao da joj je urađena transplantacija! Našoj sreći nema kraja, ovo smo čekali dve godine. Posle toliko briga i neizvesnosti, ipak smo došli u svoj dom sa zdravim detetom - kažu Katica i Šimi Adamić, roditelji malene Ljubice.

Ljubica je sada puna energije, skakuće, vozi bicikl i neprestano trčkara, prenosi "Kurir".

- Pogledajte, ne možemo da je uhvatimo! Samo leti. U poslednjih nekoliko meseci mnogo je ojačala, u januaru nije mogla sama da hoda, bila je nestabilna, a sada... Pa vidite sami - pričaju sestre i braća, dok se Šimi zahvaljuje svima koji su ima pomogli: "Hvala vam svima, spasli ste mi dete".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA