SESTRA DANCA KOJI JE OTKRIO DA JE SRBIN : Socijalna radnica mi je na samrti priznala da je moj brat prodat! (FOTO)

Aleksandra Milinković (44), sestra Andersa Olsena (Srđana) koji je 1972. godine kao tromesečna beba prodat za 20.000 maraka, okrila je nove šokantne detalje o krađi svoga brata

  • 20

Aleksandra Milinković (44), sestra Andersa Olsena (Srđana) koji je 1972. godine kao tromesečna beba prodat iz Srbije u Dansku za 20.000 maraka, okrila je nove šokantne detalje o krađi svoga brata, piše "Informer".

Aleksandra kaže da joj je istinu o Srđanovoj prodaji na samrti ispričala socijalna radnica iz Subotice, koja je lično potpisala dokument o njegovom "usvajanju", nakon čega je preko Mađarske poslat u Kopenhagen. Ta žena je morala do same smrti da čuva tajnu o ovom strašnom događaju "da je ne bi pojeo mrak".

- Socijalna radnica je po porođaju 8.maja 1972. godine vršila pritisak na majku Sofiju da se odrekne Srđana. Majku su držali 21 dan u bolnici iako za tim nije bilo nikakve potrebe. Bila je zdrava trudnica i beba je bila jaka i krupna. Još u porodilištu su je socijalni radnici pritiskali. Govorili su joj da neće imati novca da izdržava dete, da je bolje da ga da na usvajanje, ali majka je to žustro odbijala. Međutim, niko nije očekivao da će se desiti ono što je ubrzo usledilo - priča Aleksandra i nastavlja:

- Kada se majka vratila u kuću svojih roditelja u Slankamen, jer nas je otac napustio, sve je ukazivalo na to da je ništa neće sprečiti u odgajanju deteta. Međutim, dok je bila u prodavnici, neko je ušao u kuću i oteo tada tromesečnog Srđana. Majka je odmah otrčala u Centar za socijalni rad, odakle su je oterali uz pretnje da će joj i mene oteti. Tada je morala da odustane..

Aleksandra kaže da je istina isplivala tek kada se posle 40 godina, kada se Srđan pojavio na njihovim vratima.

- Pokazao nam je papir o usvojenju, koji je potpisala radnica i pravnica Centra za socijalni rad, a na kojem fali potpis moje majke. Dakle, oni su bez znanja i bilo kakve saglasnoti Sofije Bošnjak Herget prodali bebu za 20.000 maraka - tvrdi Aleksandra.

U prilog ovim tvrdnjama ide i pokajanje socijalne radnice, i to na samrti.

- Nije me mrzelo, želela sam da isteram stvar na čistac. Otila sam u Centar za socijalni rad i tražila ženu koja je potpisala papire o usvojenju moga brata. Sve mi je priznala jer je praktično bila na samrti. Rekla je da je sve ove godine o tome morala da ćuti da je ne bi pojeo mrak.

Srđanova majka Sofija Herget Bošnjak ističe da ni na koji način nije bila umešana u prodaju svoga sina.

- Srđan mi je pružio papir na kojem je stajalo moje ime, ali bez potpisa. Strašno me je zabolelo, pogledala sam ga i rekla: Sine, ni za šta na svetu te ne bih dala - rekla je Srđanova biološka majka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M!N

    10. septembar 2014 | 07:16

    Uzas!!!

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    10. septembar 2014 | 01:02

    Ćuti da te ne pojede mrak je uobičajena rečenica tog vremena***************** Lepa priča postoji u Obrenovcu o čoveku koji je na letovanju upoznao brata blizanca ,,,,,,nisu do tog trenutka znali jedan za drugog,, ,,,ETO prilike za potresnu priču

  • Slavica

    10. septembar 2014 | 07:11

    Ето, где су бебе. Тога има свугде у свету, и у Немачкој, и дан данас, и увек ће га вити. Похлепа неких је невероватна.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA