STIŽU PACKE IZ EU: Srbija nije rešila problem nestalih beba!

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu je Srbiji dao godinu dana da uspostavi mehanizam koji će raditi na rasvetljenju preko 600 slučajeva nestalih beba

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika sasa
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Savo

    12. septembar 2014 | 11:41

    Da packe stizu eto kako gledas na ovaj problem ukradu ti dete i onda packa iz eu pasa iz srbije nema packe na ovo suti se.

  • suza

    10. septembar 2014 | 15:35

    Zao mi je majki i verujem da to ne mogu da zaborave nikad.Ali mislim da se uvek moze traziti svoja beba i licno je sahraniti ako se desi i kaze da je rodjena mrtva,ipak je tad neka sigurnost i bez sumnje da je prodata.

  • No coment

    10. septembar 2014 | 10:41

    @Niko bitan@ Koga god da zaposle taj neko će MORATI da radi i reši SVE slučajeve a krajnje je vreme za to.Sve majke koje su rodile zdravu decu a iz bolnice su izašle bez deteta a i bez mogućnosti da isto eventualno sahrane, treba da podnesu tužbu.Za sada je 600 takvih slučajeva mada je taj broj sigurno mnogo veći jer mnogi ne žele da otvaraju stare rane ili su pak dobili objašnjenja koja su im se tada učinila validnim!Neće naša zemlja morati da sve ove ljude obešteti sa po 10.000€ (što je NIŠTA za jedan mladi život koji majka nosi 9 meseci u svojoj utrobi).Ukoliko se otkriju lanci po mnogim mestima u Srbiji -a evidentno da ih je bilo u svim mestima gde su bila i porodilišta-naći će se prekršioci a svi oni koji su umešani u taj skandalozni čin, to nisu radili za lepe oči ,već za novac.S toga SVIMA oduzeti nelegalno stečenu imovinu,prodati i tako obeštetiti unesrećene roditelje.Tom prilikom mnogi roditelji konačno će saznati gde su im deca otišla i moći će nakon ko zna koliko godina, da ih čuju i vide.Kao što je onaj momak iz Danske shvatio da ne pripada tamo i uspeo je da nadje svoje prave roditelje, uspeće i mnogi drugi.Neophodno je da se ovom slučaju što pre pristupi jer su mnoge babice,lekari i ko zna ko sve ne ko je bio umešan u ovaj lanac prodaje dece,ili u penziji ili su već pomrli pa će to otežati otkrivanje svih počinilaca.Roditelji koji su na ovaj način ostali bez svoje tek rodjene dece ,imaju pravo da saznaju gde su i zahvaljujući kome njihova deca završina i nastavila život.Čeka se tj. očekuje se više nego odlučna akcija države i njenih organa kako se ništa slično NIKADA više ne bi dešavalo.Tražimo pravdu za ove nesrećne roditelje i nekada njihove bebe da konačno dodju jedni do drugih!Srbijo,ti si na potezu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA